MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2013 14:48

COLONIA HUTERIŢILOR | Oamenii pierduţi în timp, care parcă trăiesc într-o altă lume

Distribuie

Pentru prima dată, un post de televiziune pătrunde în lumea unei colonii religioase din statul american Montana. National Geographic Channel îi prezintă, în fiecare marţi seară, de la ora 22.00, pe huteriţi. Aceştia sunt cei care păstrează cu disperare tradiţiile lor sacre luptând în acelaşi timp cu tentaţiile moderne ale lumii exterioare.
Colonia King este alcătuită din 59 de persoane şi aproape toate sunt înrudite. Această familie locuieşte laolaltă, munceşte laolaltă şi-l venerează pe Dumnezeu laolaltă.
Majoritatea bătrânilor ţin foarte mult la menţinerea tradiţiilor moştenite din strămoşi, în vreme ce membrii mai tineri ai coloniei cochetează cu societatea modernă. Cunoaşte bărbaţii, femeile, tinerii şi vârstnicii care se străduie să trăiască precum adevăraţi huteriţi. Unii dintre ei reuşesc, alţii eşuează şi cu toţii vor avea de făcut o alegere.
În episodul de azi, adolescenta Claudia este hotărâtă să se întâlnească cu un băiat cu care colonia nu este de acord. Mai târziu, când lucrurile nu evoluează conform dorinţei Claudiei, ea se revoltă şi face un lucru şocant la celebrarea anuală a recoltei.
Colonia este condusă exclusiv de bărbaţi, femeile având doar îndatoriri casnice. Nu folosesc niciun fel de aparatură, fie că e vorba de televizor, radio, telefoane, iar liderul coloniei face legea în comunitate: e şi judecător şi primar şi preot.

Comentarii