Mergi direct la conținut »
Comoara dintr-o pădure din județul Buzău. ”Tezaurul conține 2.517 monede medievale”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Comoara dintr-o pădure din județul Buzău. ”Tezaurul conține 2.517 monede medievale”

Un grup de 7 căutători de comori care au în dotare detectoare de metale, autorizate și deținute conform legislației în vigoare, au găsit cel mai numerous tezaur monetar descoperit pe teritoriul județului Buzău.

De Cristina Sterian,

Potrivit directorului Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache, tezaurul care este cel mai numerous de până acum conține 2.517 monede medievale ce urmează a fi analizate și restaurate în perioada următoare.

”Sunt monede medievale de cel puțin două tipuri, sunt 2.517 monede și reprezintă cel mai numeros tezaur monetar descoperit pe teritoriul județului Buzău. Au nevoie de o restaurare urgentă, pentru că nu sunt într-o stare foarte bună, trebuie să ajungă urgent în laborator pentru a fi restaurate și pentru că sunt destul de multe piese urmează să vedem când vor ajunge să fie arătate publicului în expoziții”, a declarat Daniel Costache, directorul Muzeului Județean Buzău.

Tezaurul a fost descoperit într-o pădure, în localitatea Spătaru, cele peste 2.500 de monede aflându se într-un vas de ceramic.

Comoara ar putea fi expusă publicului peste un an, apreciază directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.

Close
Închide
  Close