De Cristian Anton,

Compania Municipală Energetica, înființată la propunerea primarului Gabriela Firea pentru a se ocupa de sistemul de termoficare, a achiziționat trei SUV-uri cu pilot automat, scaune și volan încălzite, încărcare telefon wireless, volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piele, potrivit unui anunț de atribuire publicat în sistemul electronic de achiziții publice.

Pentru cele trei mașini compania plătește 380.000 de lei, fără TVA, firmei Brodmi SRL din Râmnicu Vâlcea, contractul fiind încheiat pe 29 octombrie 2019.

Achiziția de mașini se face în condițiile în care sistemul de termoficare din oraș este în colaps și în fiecare săptămână sute de clădiri rămân fără apă caldă și căldură din cauza avariilor, arată sursa citată.

Achiziția a fost semnalată de consilierul general PNL, Ciprian Ciucu, pe pagina de Facebook.

Nu vreau să vă enervez de dimineață dar e bine să știți pe ce se duc banii noștri atunci când nu se duc în termoficare: se duc în SUV-uri achiziționate de compania de termoficare a Primăriei.

Ciprian Ciucu:

”SUV-urile au fost achiziționate de CM Energetica și vor fi, probabil, transferate noii companii Termoenergetica.

Investiții serioase în rețea nu s-au făcut deși prima companie, Energetica (înființată ilegal), transformată apoi în Termoenergetica, a primit un capital de 300 milioane de lei (!) iar actuală Termoenergetica are pe mâna 642 milioane de lei!”, a scris Ciprian Ciucu.

Postarea lui Ciprian Ciucu prin care face cunoscută achiziția SUV-urilor

Compania primăriei susține că avea nevoie de cele trei SUV-uri chiar pentru lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare a Bucureștiului.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Motivație: Au doar trei SUV-uri

Potrivit caietului de sarcini al achiziției, reprezentanții companiei motivează că au doar trei autovehicule de acest tip, ”care însă nu sunt suficiente pentru satisfacerea nevoilor acesteia”.

”Obiectivul specific al acestei achiziții îl constituie necesitatea executării lucrărilor aferente proiectului de ”Reabilitatea sistemului de termoficare al Municipiului București (7 Obiective însumând o lungime de traseu de 31,621 km)””, se mai arată în caietul de sarcini.

Compania Municipală Energetică a fost înființată în iunie 2017 pentru a se ocupa de sistemul de termoficare, însă după ce hotărârea de înființare a acesteia a fost anulată în instanță, Consiliul General a hotărât la începutul acestui an înființarea a două noi companii, Termoenergetica București și Energetica Servicii București.

Cele două companii se vor forma în urmă reorganizării și divizării Companiei Municipale Energetica, urmând că la final această să fie dizolvată, au hotărât consilierii.

Noile Companii au fost deja înființate, iar de la 1 decembrie Termoenergetica a preluat activitatea RADET, însă Compania Municipală Energetica continuă să funcționeze și să facă achiziții.

Citeşte şi:

Fost director al metroului ia peste picior DNA-ul lui Kovesi în dosarul licitației trucate pentru vagoanele de metrou: ”Declarații nu am mai dat (sâc, oare de ce?)”

Ministrul Educației explică rezultatele PISA 2018, care arată că 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional

De ce ar trebui să-ți înveți copiii să iubească România? Pentru că, din păcate, nimeni altcineva nu o va face…

O luptătoare MMA, concurentă de la Survivor România, i-a dat un cap în gură. Decizia luată de organizatori după ce i-a spart nasul Războinicului Andrei
GSP.RO

O luptătoare MMA, concurentă de la Survivor România, i-a dat un cap în gură. Decizia luată de organizatori după ce i-a spart nasul Războinicului Andrei

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși
HOROSCOP

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși