Consilierul local Ioachim Timofte, liderul filialei locale a Partidului Mișcarea Populară, care este și administrator al unui magazin sătesc, este acuzat de procurori că a sustras azotatul de amoniu de la societatea Agricola 96 SA. Anchetatorii susțin că bărbatul a fost ajutat de un angajat al societăţii.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, Dragoş Bordianu, a declarat pentru Ziarul de Iaşi că, în noaptea de luni spre marţi, Ioachim Timofte a pătruns în incinta fermei agricole, apoi ajutat de un angajat al acesteia, a sustras 42 de saci de azotat de amoniu.

Marfa a fost încărcată într-o autoutilitară, iar maşina a fost oprită ulterior în trafic de către polițiști.

„În noaptea de 20/21 iunie, a pătruns fără drept în incinta fermei agricole din satul Cârniceni, împreună cu un alt inculpat, angajat al fermei, iar ulterior amândoi au pătruns în hala de depozitare a îngrășământului agricol, de unde au sustras cu ajutorul unei autotutilitare 42 saci a câte 40 de kilograme fiecare de îngrășământ agricol, în valoare de aproximativ 20.000 de lei. După ce au plecat de la ferma agricolă, în mai puțin de 2 kilometri, autoutilitara a fost oprită în trafic de către organele de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Popricani, care cu ocazia controlului au depistat în vehicul cantitatea de îngrășământ sustrasă”, a explicat Dragoș Bordianu.

Azotatul de amoniu este utilizat în mod curent ca îngrășământ agricol, dar este însă și un exploziv puternic.

Urmărește-ne pe Google News