MENIU CAUTĂ

Copil mâncat de un leopard în Uganda

Distribuie

Un copil a fost mâncat de un leopard într-un parc național din Uganda. Autorităţile au demarat luni cercetările pentru identificarea şi capturarea unui leopard care l-a devorat pe fiul în vârstă de trei ani al unui pădurar care lucrează în parcul naţional Queen Elizabeth din această ţară, scrie Agerpres.

Incidentul s-a petrecut vineri, după ce leopardul a luat copilul din casa părinților săi situată în interiorul parcului.

Bashir Hangi, purtătorul de cuvânt al administraţiei parcului naţional Queen Elizabeth, a precizat că băiatul a urmat-o pe bona lui, în grija căruia fusese lăsat de părinți, în curtea din faţa clădirii. „Femeia nu a văzut că băiatul o urma în afara clădirii. Ea a auzit strigătul de ajutor al copilului, a intervenit, însă era prea târziu, deoarece leopardul dispăruse în tufişuri. Cercetările au fost demarate, craniul copilului a fost găsit în ziua următoare”, a adăugat el.

„O operaţiune de urmărire este în plină desfăşurare, cu intenţia de a captura leopardul şi de a-l ucide, pentru că odată ce acest animal consumă carne umană, tentaţia de a devora un alt om devine mare, iar animalul devine astfel periculos”, a mai spus acelaşi oficial ugandez.


Citește și: O britanică și-a găsit mătușa de mult pierdută când i-a oferit unei bătrâne un cadou pentru împlinirea a 100 de ani


Citește mai multe despre leopard și Uganda pe Libertatea.

Comentarii