De Geo Berciu,

Uimirea a fost imensă când s-a aflat că printre cei 452 de candidaţi care şi-au trimis propunerile pentru a câştiga marele premiu s-a numărat şi olandezul Jurre Hermans în vârstă de zece ani. El a participat cu o soluţie viabilă, şi a primit o menţiune specială din partea juriului, precum şi un premiu în valoare de 100 de euro.

Scrisoarea trimisă de el, în traducerea căreia a fost ajutat de tatăl lui, suna cam aşa: „Grecii trebuie să renunţe la euro. Toţi cetăţenii trebuie să ducă euro la bancă şi să-i bage în bancomate. În schimbul acestor bani, vor primi înapoi vechile drahme.Cu cantitatea de euro pe care o primeşte, guvernul grec îşi poate plăti datoriile”.
desen pusti El şi-a trimis scrisoarea împreună cu desen, în care îşi explica şi mai bine ideea. În desenul lui Jurre această suma e reprezentată de o pizza uriaşă. Fiecare creditor primeşte o felie din această pizza.

„Acum vine partea inteligentă din ideea mea: grecii nu vor dori să-şi schimbe euro în drahmă pentru că ştiu că vechea lor monedă îşi va pierde din valoare. Aşa că vor încerca să-şi păstreze sau să-şi ascundă banii pentru că dacă vor mai aştepta o perioadă, vor primi mai multe drahme. Aşa că dacă un cetăţean grec încearcă să păstreze euro sau să-i depună într-o bancă dintr-o ţară precum Olanda sau Germania şi este apoi descoperit, va fi amendat cu dublul sumei păstrate. În acest fel, vă asigur că toţi grecii îşi vor schimba euro la bancă pentru ca guvernul să-şi poată plăti datoriile.

Sper ca ideea mea să vă fie de ajutor.

Mai multe despre mine: am zece ani şi locuiesc în Olanda, într-o familie cu cinci membri. Tatăl meu m-a ajutat să traduc textukl în engleză pentru că eu vorbesc olandeză”.
Citeşte şi: Incredibil! Cât sunt de disperaţi elenii!

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente