Mergi direct la conținut »
Coreea de Nord anunță că își va închide centrul de teste nucleare. Promisiunea făcută de Kim Jong-un
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Coreea de Nord anunță că își va închide centrul de teste nucleare. Promisiunea făcută de Kim Jong-un

Coreea de Nord anunță că își va închide centrul de teste nucleare. Promisiunea făcută de Kim Jong-un

Coreea de Nord a anunțat că își va închide centrul de teste nucleare,în luna mai. Totodată, liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a promis că va invita la eveniment experiți din Coreea de Sud și din Statele Unite, relatează BBC News. Anunuțul vine la scurt timp după ce liderii celor două Corei au avut un summit istoric, în cadrul căruia au căzut de acord privind denuclearizarea Peninsulei.

Coreea de Sud a anunțat că Phenianul își va închide centrul de teste nucleare în luna mai. Kim Jong-un a făcut această promisiune în cadrul summitului istoric cu liderul de la Seul.

Kim a declarat că va închide centrul de teste nucleare în mai şi că „va invita în curând experţi din Coreea de Sud şi SUA, precum şi jurnalişti, pentru a prezenta procesul, într-un mod transparent, comunităţii internaţionale,”, a spus preşedinţia sud-coreeană.

„Unii spun că închidem capacităţi care nu funcţionează, dar veţi vedea că acestea sunt în stare foarte bună”, i-a spus preşedintele nord-coreean omologului său sud-coreean.

Mulţi experţi au apreciat că poligonul de la Punggye-ri a suferit daune ireversibile după cea de-a şasea explozie nucleară subterană realizată de Phenian, în septembrie, care a fost și cea mai puternică de până acum.

În timpul summitului organizat la Panmunjom, localitate frontalieră din Zona Demilitarizată care separă peninsula, cele două Corei au confirmat „obiectivul lor comun de a obţine, printr-o denuclearizare totală, o peninsulă coreeană nenucleară”.

Close
Închide
  Close