De Cristian Otopeanu,

Mircea Barbu a intervenit în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX și a oferit informații de ultimă oră despre situația tensionată de la frontiera dintre Grecia și Turcia.

Situația este contrastantă. Aparent este calm, însă, la doar câteva sute de metri de aici, este un adevărat haos.

Reporterul Mircea Barbu:

Există o informație pe surse că încă un refugiat sirian a decedat. Informația nu a fost confirmată încă de autoritățile elene

Mircea Barbu, corespondent Libertatea:

Jurnalistul a povestit apoi în ce constă dramatismul situației de la frontieră:
„Practic, refugiații s-au apropiat de gard când au văzut echipele de jurnaliști și camerele video și au început să strige după ajutor, iar grănicerii eleni au răspuns imediat cu o rafală de gaze lacrimogene și i-au îndepărtat. Bărcile care vin sunt îndepărtate de grănicerii eleni”.

Foto: EPA
Foto: EPA

„Au fost numeroase persoane arestate. Cei un milion de refugiați interni aflați în Siria, deocamdată nu au trecut granița în Turcia și nu ajuns mai departe spre acest punct de frontieră. Solidaritatea exprimată de UE este doar pentru greci, nu și pentru migranții și refugiații aflați de partea cealaltă a graniței”, a mai relatat corespondentul Libertatea.

Citeşte şi:

Corespondență de la granița Greciei cu Turcia | Reporterul Mircea Barbu se află în localitatea prin care mii de migranți încearcă să intre în Europa și unde au avut loc confruntări violente

Ion Caramitru, amintiri răvăşitoare pentru Libertatea de la cutremurul din 1977: „Toma Caragiu şi Alexandru Bocăneţ au murit îmbrăţişaţi”

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 312 de noi infectări în ultimele 24 de ore

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare