UPDATE ora 21.00: „Circulaţia trenurilor între Braşov şi Bucureşti se desfăşoară pe un fir cu locomotive electrice, iar pe celălalt fir cu locomotive diesel până la reluarea tensiunii în linia de contact. Echipele de intervenţie sunt în continuare la faţa locului”, transmit, luni seară, reprezentanţii CFR Călători într-un mesaj pe Facebook.

Între timp, întârzierile în Gara de Nord din Bucureşti pentru cinci trenuri care vin de la Braşov sunt estimate între 95 şi 145 de minute.

UPDATE 18:30 Se circulă, în continuare, în condiții de avarie, pe un singur fir.

„Se lucrează la fața locului pentru remedierea totala a situației. Deocamdata se folosește un singur fir. Celălalt, fiind situat mai aproape de șosea, a fost afectat pe o distanță mai mare și lucrările necesită ceva mai mult timp. Sperăm să se revină la programul normal cât mai repede posibil. Este neplăcut pentru toată lumea, dar clorura de calciu dăunează firelor care funcționează la tensiune mare”, a declarat, pentru Libertatea, Ionel Dicu, de la Regionala CFR Brașov.

UPDATE 17:00 În continuare există probleme pe ruta Brașov-București, unde unele trenuri au ajuns să aibă întârzieri de 470 de minute.

tabela CFR

UPDATE 14:30 Directorul Regionalei CFR Braşov, Ioan Pintea, a declarat, conform Agerpres, că speră ca până în jurul orei 17,00 aceste defecţiuni să fie remediate.

”Echipele noastre lucrează pe acest traseu, dar trebuie verificat fiecare tablou de semnalizare. Întârzierile sunt de maximum 30 de minute”, a susţinut Pintea.

UPDATE 13:40 Circulaţia feroviară între Braşov şi Dârste se desfăşoară, luni, pe un singur fir, din cauza unei avarii la firele de contact, a declarat Alina Predescu, purtătorul de cuvânt al CFR Călători. Avaria s-ar fi produs în apropierea unui pod, de pe care s-a scurs apă amestecată cu material antiderapant, împrăştiat de drumari pentru a preveni formarea poleiului. Astfel, a fost întreruptă tensiunea pe unul dintre firele de contact, circulaţia desfăşurându-se la „cale liberă”, pe un singur fir, a precizat, pentru news.ro, Alina Predescu.

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii
Recomandări

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

Cine a ales să călătorească în aceste zile de Crăciun cu trenul a avut nevoie de nervi de oțel. De exemplu, trenurile dinspre munte spre București au avut întârzieri chiar și de cinci ore, pe ruta Brașov-București, din cauza acestora alte garnituri fiind nevoite să plece cu întârziere din Gara de Nord din București spre alte destinații.

De exemplu, trenul IR 1583 cu plecare din București spre Constanța la ora 9.32, a fost oprit în Gara de Nord din București mai bine de 30 de minute pentru a prelua călătorii care au ajuns cu întârziere.

intarzieri cfr

„Ca la noi, la nimeni. Nimeni nu zice nimic. Stăm ca fraierii. Le plătim zeci de lei biletele iar ei își bat joc de călători. Sunt mari nesimțiți. Să își ceara măcar scuze. În afară, așa se întâmplă. Călătorii sunt respectați“, a spus, conform telegrafonline.ro, un călător al trenului IR 1583, cu direcția spre Constanța.

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci