MENIU CAUTĂ
06 Dec. 2018 18:49

Creșterea prețului călătoriei cu metroul, discutată de Viorica Dăncilă cu ministrul Transporturilor

Distribuie

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că se va întâlni cu Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor, pentru a discuta despre majorarea prețului biletului de călătorie cu metroul.

Ministrul demisionar al Transporturilor a acuzat sindicatul condus de Ioan Rădoi că a șantajat conducerea Metrorex pentru a obține creșteri salariale. Lucian Șova a afirmat că majorările vor fi acoperite de călătorii care folosesc metroul.

Prețul călătoriei cu metroul se va mări, susține ministrul Transporturilor.

„Apreciez că a fost o activitate care ţine de artificial. Nu a existat niciun motiv de grevă. Sindicatul condus de Ioan Rădoi a şantajat administraţia companiei, practic şamtajând sutele de mii de bucureşteni care beneficiază de serviciile companiei. Conflictul de muncă a fost stins, dar cu preţul unei măriri salariale pe care o apreciez nejustificată, dar legal întruneşte condiţiile corespunzăroare. Costurile le transferăm în costurile pe care utilizatorii de metrou le vor plăti de anul viitor”, a declarat ministrul demisionar Lucian Şova, conform Mediafax.

Angajații Metrorex vor beneficia de o creștere salarială de 20 la sută, după ce administrația și sindicatul au încheiat Contractul Colectiv de Muncă 2018-2019.

„Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părţile convenind o mărire salarială de 20%. Noul Contract Colectiv de Muncă urmează să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), mâine, 5 decembrie 2018 pentru a intra in vigoare”, se arată într-un comunicat Metrorex.

În luna noiembrie, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a declanşat o grevă de avertisment. Ulterior, sindicaliștii au amenințat că vor declanșa o grevă generală care nu a mai avut loc.

Inițial, sindicaliștii au cerut majorări salariale de peste 40 la sută, însă, în urma negocierilor, a fost stabilită o creștere de 20 la sută.


Citește și Surse: Salariul minim va fi majorat doar pentru cei cu studii superioare, nu și pentru cei cu 15 ani vechime


 

Citește mai multe despre lucian sova, guvern și Metrou pe Libertatea.

Comentarii