Mergi direct la conținut »
Cristi Dănileț, despre evaluarea activității procurorului general. Judecătorul de la Cluj susține că ministrul Tudorel Toader decimează justiția
Ştiri Libertatea > Ştiri

Cristi Danileț a sesizat CSM și Inspecția Judiciară, după acuzațiile lui Liviu Dragnea

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Joi, 12 iulie 2018, 15:14

Cristi Danileț a sesizat CSM, după declarațiile lui Liviu Dragnea, pentru că judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), consideră că ultimele acuzații ale liderului PSD, Liviu Dragnea, trebuie să intre în atenţia CSM şi a Inspecţiei Judiciare, fapt pentru care magistratul a sesizat joi, 12 iulie, Inspecţia Judiciară. 

Ad placeholder

”Da, președintele s-a implicat direct în condamnarea mea!”, a declarat, miercuri, la Antena 3, liderul PSD, el precizând că miza principală a lui Klaus Iohannis este ”ca el să nu mai existe”.

„Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că, dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă Guvernul jos a doua zi”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă consideră că președintele se află în spatele condamnării sale, în dosarul angajărilor fictive, Dragnea a răspuns:  „Da, este părerea mea. Este a doua condamnare fără probe şi în care sunt total nevinovat. Primeam avertizări, ai grijă cu legea offshore, cu minting, pentru că deranjezi şi va influenţa decizia judecătorilor, că sunt presiuni pe judecători”, a mai spus liderul PSD.

El a precizat că „șeful statului, în toate ieșirile publice, înainte de sentință, vorbea despre el ca despre un condamnat care ar trebui să fie în continuare condamnat”.

„Fac cereri să redeschidă noi dosare, a cerut la Înalta curte, probabil o să ne judecăm, probabil o să ceară și de când eram în liceu, în școala generală, la grădiniță. Miza principală a lui Iohannis este ca eu să nu mai exist”, a spus Liviu Dragnea.

„Azi (joi, 12 iulie – n.r.) am sesizat CSM și Inspecția Judiciară cu privire la cele semnalate de Liviu Dragnea in legătură cu influențarea unui judecător suprem”, scrie magistratul Cristi Danileţ, pe contul său de Facebook.

Iată postarea integrală a judecătorului Cristi Danileţ cu privire la motivele care au stat la baza acestui demers:

”Este un ofițer ()… care este militar (…) și care mi-a zis că a participat la niște discuții cu anumiți șefi din niște instituții care spuneau că a fost aranjat un judecător din complet, dar se lucrează în continuare.”
Sunt două aspecte aici:
1. Primul aspect, grav: întâlnirea dintre Președintele Camerei Deputaților cu un ofițer activ al serviciilor de informații pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane fizice aflat pe rolul instanței supreme. Aici ar trebui să intervină CSM pentru a atrage atenția asupra instituțiilor statului în legătură cu implicarea voluntară a unor ofițeri în discuții și analize despre justiție.
2. Al doilea aspect, mult mai grav: declarația cum că unul dintre judecătorii cauzei ar fi fost influențat în soluția sa. În aceste condiții, Inspecția Judiciară trebuie să se sesizeze: să îl audieze ca martor pe Liviu Dragnea pentru a indica numele ofițerului de informații, acesta din urmă să fie audiat ca martor pentru a indica numele celui care a făcut influența și asupra cui, iar judecătorul în cauză și restul membrilor din complet să fie audiați. Dacă totul a fost o minciună, trebuie ca CSM să iasă public să arate acest lucru, iar independența completului de judecată și reputația profesională a fiecărui membru al completului să fie apărate! Dacă cele relatate sunt reluate, să înceapă de urgență procedurile judiciare”.

Ad placeholder

 


Citește și: Donald Trump a anulat toate întâlnirile bilaterale de joi. Președintele SUA nu se mai întâlneşte cu Iohannis


 

Ad placeholder
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Doliu mare pentru Dan Negru. A murit la 47 de ani: 'Am construit împreună...'
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Doliu mare pentru Dan Negru. A murit la 47 de ani: 'Am construit împreună...'
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
HOROSCOP
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close