Mergi direct la conținut »
Un om din „sistem” critică vehement ideea ca magistrații să-și poată cumula pensia cu salariul. Judecătorul Dănileț: „Poporul ăsta atât de sărac va trebui să plătească dublu!”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Un om din „sistem” critică vehement ideea ca magistrații să-și poată cumula pensia cu salariul. Judecătorul Dănileț: „Poporul ăsta atât de sărac va trebui să plătească dublu!”

Un om din „sistem” critică vehement ideea ca magistrații să-și poată cumula pensia cu salariul. Judecătorul Dănileț: „Poporul ăsta atât de sărac va trebui să plătească dublu!”

Libertatea arată astăzi cum o lege gândită de Parlament le permite magistraților cu pensii de 20.000 de lei să se reangajeze în sistem. Și nu numai atât! Pentru pot aceștia cumula pensia cu salariul, venitul unui judecător al ÎCCJ "pensionat pe hârtie" poate ajunge la 40.000 de lei pe lună!

Unul din oamenii din „sistem”, judecătorul Cristi Dănileț, critică această politică, pe care o numește „stupidă” și spune că nu există bani pentru a acoperi plata dublă a magistraţilor care doresc să rămână în activitate.

„Ei se aşteaptă ca noi să ne pensionăm şi apoi să ne reîncadrăm? Păi, asta e tare, atunci mâine facem toţi asta. Dacă statul ne plăteşte dublu ca să rămânem… Eu ştiu că în ultimii doi ani au fost unul sau doi magistraţi care cumulează pensia cu salariul”, a spus judecătorul, pentru Libertateaprecizând că în perioada crizei economice acest cumul a fost interzis, dar apoi s-a reluat acest drept, din 2013.

„Este stupid ca tu, stat, să te gândeşti că voi, magistraţilor, ca să vă ţin aici, voi aveţi salariu, cei care vă pensionaţi, de 13.000 sau 15.000 de lei, atunci rămâneţi aici şi vă dăm în plus pensie de 18.000 de lei. Transmiteţi-le că, domnule, le mulţumesc, dacă ne plătesc de două ori, au toate şansele să rămânem aici. Politica statului este stupidă, pur şi simplu. Tu nu te gândeşti să aduci oameni în sistem, că ne lipsesc 1.000 de magistraţi, şi să te gândeşti să îi plăteşte pe cei care sunt acum… Poporul ăsta, care este atât de sărac, va trebui să plătească dublu”, a mai explicat Danileţ.


CITEȘTE ȘI: Lovitură de teatru: pentru că magistrații pot cumula pensia cu salariul, venitul unui judecător al ÎCCJ „pensionat pe hârtie” poate ajunge la 40.000 de lei pe lună!

Close
Închide
  Close