Mergi direct la conținut »
Cristian Mungiu mărturisește cum a ajuns într-o locație secretă deținută de Maradona, de lângă Buenos Aires, în drumul spre organizarea „Les Films de Cannes à Bucarest”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cristian Mungiu mărturisește cum a ajuns într-o locație secretă deținută de Maradona, de lângă Buenos Aires, în drumul spre organizarea „Les Films de Cannes à Bucarest”

Cristian Mungiu mărturisește cum a ajuns într-o locație secretă deținută de Maradona, de lângă Buenos Aires, în drumul spre organizarea „Les Films de Cannes à Bucarest”

Revista Elle România publică în ediția care va apărea pe piață pe 25 octombrie o serie de confesiuni inedite ale lui Cristian Mungiu, practic o avanpremieră a cărții pe care reputatul regizor o pregătește de lansare.

De Ioana Vochin,

„Thierry Frémaux e delegatul general al festivalului de la Cannes. Adică, pe românește, omul cel mai important din lumea filmului”, își începe Cristian Mungiu amintirile despre felul în care a ajuns să organizeze festivalul Les Films de Cannes à Bucarest.

În 2009, Frémaux l-a invitat pe Mungiu să-l însoțească la Buenos Aires unde organiza Ventana Sur – prima piata de vânzare a filmelor sud-americane pentru cumparatori europeni. Într-una din serile petrecute în capitala Argentinei, un prieten l-a invitat „la cel mai hip loc din Buenos Aires, care cică era al lui Maradona”. Acesta s-a dovedit a fi însă un bordel din care marii cinești nu mai știau cum să plece mai repede!

Articolul lui Cristian Mungiu din „Elle” reconstituie un parcurs emoționant și picant deopotrivă al felului în care se naște un festival de film european într-o țară unde, de zeci de ani, sălile de cinematograf au dispărut una câte una.

Personalități ale filmului, precum Lucian Pintilie, Alex Leo Șerban, Thierry Frémaux, Eugenia Vodă sunt evocate în povestea lui Mungiu, cel care a avut ambiția să aducă Les Films de Cannes nu doar la București, ci și în alte orașe ale României.

Close
Închide
  Close