De la începutul crizei COVID și până acum, pacienții asimptomatici sau cu simptome ușoare au fost internați și externați după ce două teste consecutive erau negative.

De acum, însă, aceștia vor putea fi externați după zece zile, în funcție de anumite criterii.

„Există rapoarte care evidențiază că pacienții pot rămâne pozitivi la RT-PCR timp de săptămâni sau chiar să alterneze un rezultat pozitiv după zile/săptămâni după unul negativ, evidențele preliminare sugerând că pacientul nu mai este infecțios”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Astfel, pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun, pe baza criteriilor clinice, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării. Mai exact, ei vor mai sta în izolare alte 4 zile de la externare.

Pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu.

În cazul pacienților care fac dializă, aceștia vor fi mentinuți internați până la 14 zile, deoarece procedura nu poate fi efectuată în izolare la domiciliu.

După externare, monitorizarea stării de sănătate pe perioada izolării la domiciliu se face de către medicul de familie, zilnic, prin sistemul de telemedicină.

Pacienții simptomatici cu forme medii sau severe vor rămâne în spitale cel puțin 14 zile de la debutul simptomelor, până se constată lipsa febrei pentru cel puțin 72 ore și ameliorarea simptomatologiei.

Citeşte şi:

Șoferii STB, obligați să poarte costume de la 1 iulie. Câți bani s-au cheltuit în 2018 pentru uniforme

Orban nu mai anunță o dată precisă pentru inaugurarea metroului din Drumul Taberei: „Cine se frige cu ciorbă suflă şi în iaurt. Va fi cel mai rapid termen posibil”

PNL a depus cererea de revocare a Avocatului Poporului: „Și-a depășit atribuțiile legale”. Reacția lui Renate Weber

Spitalul Grigore Alexandrescu, despre fata de 17 ani din Mehedinți, incendiată: „Există o speranță”

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI