MENIU CAUTĂ

Cronologie | Atacurile teroriste care au avut loc în Germania

Distribuie

Germania a fost ocolită de atentate sângeroase, până în luna decembrie a anului trecut, când 12 persoane au fost ucise într-un atac comis în Berlin. Țara este în alertă sporită din cauza unor atacuri, dar și a unor informații că islamiștii pun la cale atentate. În ultimii doi ani, autoritățile germane au dejucat mai multe atacuri teroriste în Germania.

Berlin, decembrie 2016

Un camion de 20 de tone, cu numere de înmatriculare de Polonia, care transporta oţel, a intrat în mulțime la Berlin. 12 persoane au murit și 48 au fost rănite, în Piața de Crăciun de la Berlin, în apropiere de Biserica Kaiser Wilhelm Memorial. Incidentul seamănă cu atentatul de la Nisa din 14 iulie, când un camion a intrat în mulţimea care se plimba pe stradă şi sărbătorea Ziua Naţională a Franţei.

Leipzig, octombrie 2016

Polițiștii din Leipzig au arestat un refugiat sirian, în vârstă de 22 de ani. Jaber al-Bakr a fost căutat timp de două zile, în cadrul unei operațiuni de amploare, după ce în locuința sa din Chemnitz au fost găsite materiale din care se putea realiza o bombă, precum și explozibil. Acesta a fost acuzat că plănuia un atentat pe un aeroport din Berlin. La două zile de la arestare, Jaber al-Bakr s-a spânzurat în închisoare.

Ansbach, iulie 2016

În luna iulie, Statul Islamic a revendicat două atacuri teroriste, comise de solicitanți de azil. 15 oameni au fost răniți la intrarea unui bar, din orașul Ansbach din Bavaria, după ce un sirian s-a detonat. Bărbatul a murit în urma acestui atac.

Würzburg, iulie 2016

Al doilea atac revendicat de Statul Islamic a avut loc într-un tren. Un afgan de 17 ani, tot solicitant de azil, a lansat un atac cu o macetă și a rănit cinci oameni. Autoritățile au afirmat că atacatorul a fost un „lup singuratic”, inspirat de Statul Islamic, însă fără să fie membru al rețelei teroriste.

Düsseldorf, mai 2016

Autoritățile germane au dejucat un atentat, după ce au arestat trei persoane suspectate că ar face parte din gruparea teroristă Statul Islamic. Doi bărbați plănuiau să se detoneze în orașul Dusseldorf, în timp ce al treilea reținut, precum și o a patra persoană, care a fost arestată în Franța, plănuiau să împuște mai mulți oameni.

Essen, aprilie 2016

Autoritățile germane au arestat trei persoane după ce un dispoziv exploziv a fost detonat la un templu hindus din Essen. Explozia a avut loc după o petrecere, iar clădirea a fost distrusă parțial în urma deflagrației. Un suspect în vârstă de 16 ani as-a predat autorităților, după ce autoritățile au dat publicității imagini cu atacul.

Hanovra, februarie 2016

O adolescentă de origine marocană a fost arestată, după ce a înjunghiat un polițist în gara centrală din acest oraș. Tânăra a fost radicalizată de grupul teroristă Statul Islamic și chiar a încercat să ajungă în Siria, pentru a-i ajuta pe membrii grupării teroriste.

Berlin, februarie 2016

Mai multe raiduri au avut loc în capitala Germaniei, iar autoritățile au arestat trei algerieni, suspectați că ar avea legături cu Statul Islamic și că ar plănui un atac terorist în Berlin. Procurorii germani au afirmat că planul era destul de avansat.

Oberursel, aprilie 2015

Cursa de biciclete Eschborn-Frankfurt a fost anulată după ce poliția germană a anunțat că aceasta ar fi ținta unui atac terorist. Un bărbat în vârstă de 35 de ani și soția sa au fost arestați, fiind acuzați că plănuiau un atentat. Autoritățile au găsit în locuința lor materiale din care se putea realiza o bombă.

 

Citește mai multe despre Atentat, Berlin și cronologie pe Libertatea.

Comentarii