„Fără corupție am avea un nivel de trai mult mai bun.

Cred că ar fi diferit totul. În primul rând, salariile noastre, ceea ce ne forțează să plecăm din țară și ar evolua mai bine toate sistemele, cel de învățământ, de sănătate, tot ce ține de stat.

Pentru mine, lupta împotriva corupției începe cu mine, cu acțiunile mele, cu vorbele mele. Chiar dacă par mici, ele contează”, sunt câteva dintre răspunsurile tinerilor care apar în clipul publicat de Ambasada SUA la București.

La sfârșitul lunii februarie, ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, declara că nicio societate nu este imună la corupţie, iar unul din aspectele importante este lupta fiecăruia dintre cetățeni împotriva aceastui fenomen.

„SUA, încă de la căderea comunismului, au fost un partener activ, alături de România – chiar înaintea stabilirii Parteneriatului strategic – în ceea ce priveşte susţinerea, dezvoltarea şi consolidarea instituţiilor române ale unei guvernări democratice. Aceste lucruri sunt bazate pe valori specificate în cadrul Tratatului Nord-Atlantic, valorile democraţiei, libertăţii, statului de drept”, a afirmat diplomatul american, conform Hotnews.

„Este un efort depus în orice ţară din lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii, acela al luptei anticorupţie. Nicio societate nu este imună la acest lucru, nicio ţară nu este imună”, a precizat Hans Klemm.

Ambasadorul a dat un exemplu al unui caz de corupție din Statele Unite.

„Citeam, în drum spre acest loc, un articol despre un membru al Congresului SUA, din San Diego, care în prezent este investigat de FBI pentru încălcarea legii de finanţare a campaniei electorale şi un lucru legat de domnul Hunter, ce v-ar putea suna cunoscut unora dintre dumneavoastră, este că, în ciuda acestor acuzaţii că ar fi încălcat legea, chiar dacă existau rechizitorii împotriva sa şi a soţiei sale, a fost reales în Congres, ca reprezentant din California, în noiembrie anul trecut. Deci astfel de lucruri se petrec nu doar în alte ţări, ci şi în propria mea ţară, Statele Unite ale Americii”, a menționat ambasadorul.

Hans Klemm a subliniat că este nevoie de un sistem judiciar puternic și o muncă solidă a procurorilor în lupta anticorupție.

România se află pe locul 61 în lume în topul celor mai corupte state din lume, realizat de organizația Transparency International.


Citește și:

EXCLUSIV. Un om de afaceri neamț, simpatizant #rezist, și un arhitect acuză cea mai reputată revistă de business din Germania că a inventat citate într-un articol dur la adresa României!

VIDEO Interviu | Tatăl e pesedist din 1990 și primar în Roșiori, fiul a aderat la partidul lui Cioloș. Amândoi cred că „problema României sunt liderii incompetenți!”

MUȘAMALIZARE! Trei ani și niciun responsabil după moartea copiilor infectați cu E.coli. La copiii morți la Pitești s-au găsit infecții nosocomiale!


 

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie