MENIU CAUTĂ
27 Apr. 2018 19:46

DOCUMENT/ Cum arată Declarația Unică D112. Modelul noulul formular a fost publicat de Ministerul de Finanțe

Distribuie

Cum arată Declarația Unică D112. Modelul noulul formular a fost publicat de Ministerul de Finanțe, care a inițiat, împreună cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Sănătății, un proiect de ordin comun care stabileşte modelul, conţinutul, şi modalitatea de depunere şi de gestionare a Declaraţiei Unice fiscale – Formularul D112.

Declarația 112 cuprinde atât informații privind obligațiile fiscale ale contribuabililor, cât și informații necesare stabilirii prestațiilor sociale potrivit legislației specifice, acordate de Casa Națională de Pensii Publice, de Casa Națională de Asigurări de Sănătate și de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Proiectul de ordin stabilește:

– reținerea la sursă a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, după caz, pentru plătitorii de venituri:

  • din drepturi de proprietate intelectuală,
  • realizate în baza contractelor de activitate sportivă,
  • realizate în baza contractelor de arendă;
  • din asocieri cu persoane juridice contribuabili potrivit titlurilor II şi III sau Legii nr. 170/2016;

– prevederi speciale referitoare la modul de calcul, declarare și plată a contribuțiilor sociale de sănătate pentru persoanele fizice care realizează venituri scutite de la plata impozitului pe venit, prevăzute la art. 60 din Codul fiscal.

– prevederi speciale privind opțiunea distribuirii și plății lunare a sumelor privind acordarea de burse private, precum și pentru susținerea unei entități nonprofit/unități de cult reprezentând 2% sau 3,5% din impozit, de către plătitorul de venit;

– actualizarea corespunzătoare a anexelor la ordin potrivit modificărilor aduse legislației specifice.

Cum arată Declarația Unică D112

Proiect Ordin Modificare Declaratie 112 by Ioana Tomescu on Scribd

Ordonanța de urgență privind Declarația Unică a fost publicată în Monitorul Oficial pe 23 martieGuvernul a adoptat pe 15 martie Declarația Unică. În aceeași zi, ministrul de Finanțe a anunțat că cei care au depus Declarația 600 trebuie să depună și declarația unică, pentru a ști care sunt veniturile sale pentru anul în curs și pentru anul viitor.

Declarația unică poate fi depusă începând cu data de 16 mai.

Citește mai multe despre declaratia unica pe Libertatea.

Comentarii