Mergi direct la conținut »
Cum explică Viorica Dăncilă faptul că a votat în favoarea căsătoriilor gay, în 2015: "Am votat 'pentru', deoarece aşa este democraţia"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Cum explică Viorica Dăncilă faptul că a votat în favoarea căsătoriilor gay, în 2015: "Am votat 'pentru', deoarece aşa este democraţia"

Cum explică Viorica Dăncilă faptul că a votat în favoarea căsătoriilor gay, în 2015: „Am votat ‘pentru’, deoarece aşa este democraţia”

Premierul Viorica Dăncilă a explicat, sâmbătă, votul favorabil pe care l-a dat în 2015 în Parlamentul European, pe raportul ce prevedea inclusiv căsătoriile gay, că documentul respectiv îndemna instituţiile să se gândească legat de căsătoriile între persoanele de acelaşi sex şi românii se pot gândi.

De Valentina Postelnicu,

„Este raportul domnului Antonio Panzeri. Acolo se spunea faptul că îndemna instituţiile să se gândească legat de căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Eu cred că românii se pot gândi. Categoric da (am citit raportul – n.r.). Citiţi-l bine şi o să vedeţi. V-am spus despre ce este vorba. Instituţiile şi statele membre să se gândească referitor la căsătoriile între persoanele de acest sex. Fiecare stat are dreptul să aibă o opinie şi am votat ‘pentru’, deoarece aşa este democraţia”, a declarat Viorica Dăncilă, la Focşani, potrivit Mediafax.

Viorica Dăncilă a votat acum trei ani, când era europarlamentar, un raport care se referea la drepturile omului, democrația în lume și politica UE. Printre capitolele aflate în document, se afla și unul legat de drepturile comunității LGBT.

În raportul italianulului Pier Antonio Panzeri, membru al Grupului S&D din Parlamentul European, se lua act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex într-un număr din ce în ce mai mare de țări din lume.

Pe lângă votul primit de la Viorica Dăncilă, raportul a fost votat și de Victor Boștinaru (PSD, S&D), Maria Grapini (PC, S&D), Dan Nica (PSD, S&D), Norica Nicolai (PNL, ALDE), Ioan-Mircea Pașcu (PSD, S&D), Claudia Țapardel (PSD, S&D) sau Ciprian Tănăsescu (PSD, S&D).

Premierul Viorica Dăncilă s-a prezentat sâmbătă, în jurul 8:45, la liceul Jean Monnet din Capitală, pentru a vota la referendumul pentru familie 2018. Ea a declarat că a votat „pentru valorile în care crede”.


Citeşte şi:

Cum arată buletinul de vot la referendumul pentru definirea familiei. Dacă scrii ceva pe buletin, dar pui ștampila corect, votul e valabil

Close
Închide
  Close