Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Referendum pentru definirea familiei | Viorica Dăncilă a votat la liceul Jean Monnet din Capitală – VIDEO

Premierul Viorica Dăncilă s-a prezentat sâmbătă, în jurul 8:45, la liceul Jean Monnet din Capitală, pentru a vota la referendumul pentru familie 2018.

Consider că consultarea cetățenilor este esența democrației. (…)Tema familiei este una importantă pentru noi toți. Am votat pentru valorile în care eu cred”, a spus Dăncilă la ieșirea de la vot.

Întrebată de ce a venit atât de devreme să voteze și unde este liderul PSD, Dăncilă a răspuns: „Da, am venit mai devreme pentru că voi pleca la Focșani. Am vorbit cu domnul Dragnea. Și dânsul va veni să voteze – poate puțin mai târziu”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat deja la Bruxelles că PSD nu se va implica în campanie, şi doar va face campanie de informare cu privire la ceea ce se votează. Acest lucru l-a transmis liderilor europeni, la Strasbourg, care i-au atras atenţia că, prin acest demers, se încală drepturile minorităţii LGBT din România.

Şefa Executivului a vorbit, joi, în şedinţa de Guvern, despre referendumul pentru familie, ea repetând că nu este împotriva minorităților sexuale.

”Această consultare amplă are loc ca urmare a unui demers venit din partea societății și nu se îndreaptă împotriva unei minorități. Tema familiei are puternice rezonanțe în valorile noastre tradiționale și în conștiința poporului român. Am încredere că instituțiile statului își vor face datoria pentru a asigura buna organizare și desfăurare a referendumului”, a spus ea.

Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
Recomandări
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
 

Românii cu drept de vot se vor prezenta sâmbătă, 6 octombrie 2018, între orele 7,00 și 21,00 și duminică, 7 octombrie 2018, între orele 7,00 și 21,00, la referendumul pentru familie. Cetățenii sunt chemați să se pronunțe dacă sunt de acord pentru schimbarea definiției familiei din Constituție, în așa fel încât formularea „căsătoria liber consimțită între soți” să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.


Primarul Sectorului 5 lovește din nou: Zilele Recoltei, alți 200.000 de euro tocați fără licitație!


 

Close
Închide
  Close