MENIU CAUTĂ

Cum se văd din spațiu cele mai mari exerciții militare din Rusia din ultimele patru decenii. Putin: „Rusia este o țară iubitoare de pace” / FOTO&VIDEO

Distribuie

Președintele Vladimir Putin a privit încântat cum mii de tancuri ale armatei ruse și chineze au umplut câmpurile și cum elicopterele au făcut demonstrații de luptă la Vostok 2018, cel mai mare exercițiu militar organizat de Rusia în ultimii 40 de ani. Liderul de la Kremlin a declarat că Federația Rusă este un stat iubitor de pace, care nu are și nici nu poate avea planuri agresive.

Vladimir Putin a asitat la exercițiile militare comune ruso-chineze pentru respingerea unei ofensive a unui potențial inamic, în poligonul militar din Ţugol din Transbaikalia, o zonă situată la granița cu China şi Mongolia, notează Agerpres.ro.

Liderul rus a trecut în revistă o parte din trupele care participă la exercițiile Vostok 2018, cele mai ample de după 1981.

„Politica noastră externă este orientată spre o colaborare constructivă cu toate ţările interesate”, a afirmat Putin, adăugând că „acesta este motivul pentru care 87 observatori din 59 de ţări ale lumii asistă la aceste manevre”, într-un discurs susţinut în poligonul militar.

Liderul de la Kremlin a subliniat că aplicațiile militare au demonstrat că armata rusă poate riposta în cazul unor amenințări militare majore. Putin a afirmat că Rusia va continua să-şi dezvolte forţele armate pentru ca acestea să poată să apere suveranitatea Federaţiei Ruse şi să-i sprijine pe aliaţii ei, conform sursei citate.

„Datoria noastră este să fim pregătiţi să ne apărăm suveranitatea, securitatea şi interesele naţionale, iar dacă este necesar să ne sprijinim aliaţii. Deci, vom continua să consolidăm forţele armate, să le echipăm cu ultimele generaţii de arme şi tehnologie, să dezvoltăm cooperarea militară pe plan internaţional”, a precizat şeful statului rus.

După discurs, Vladimir Putin a asistat la o paradă a tehnicii militare implicate în manevrele Vostok 2018 pe care NATO le consideră o repetiție pentru un „conflict la scară largă”.

La exercițiul Vostok 2018, desfășurat în Siberia orientală şi Extremul Orient rus în perioada 11 – 17 septembrie, participă aproape 300.000 de soldaţi, 36.000 de blindate şi peste 1.000 de aparate de zbor (avioane, elicoptere, drone), 80 de nave, precum şi militari din China şi Mongolia.

În contextul deteriorării relațiilor din Moscova și Occident începând din 2014, Rusia și-a înmulțit exercițiile militare de amploare, de la Caucaz şi Marea Baltică până la Arctica.

Foto: EPA / NorthFoto


Citește și Campionii echipei Invictus România. Drumul spre Sydney al soldaților eroi, exemple de învingători


 

Citește mai multe despre Vladimir Putin pe Libertatea.

Comentarii