MENIU CAUTĂ
28 Aug. 2018 16:33

Rusia și China organizează cel mai mare exercițiu militar de după Războiul Rece

Distribuie

Rusia va organiza luna viitoare cel mai mare exercițiu militar de după Războiul Rece. Acesta este programat pentru perioada 11-15 octombrie și se va desfășura în Siberia. La exercițiu vor lua parte și unități militare din China și Mongolia, scrie BBC News.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat că unitățile din China și Mongolia vor participa la exercițiul militar din Rusia Centrală și de Est, numit „Vostok-2018”.

El a comparat exercițiul cu cel din 1981, în cadrul căruia scenariul era cel al unui atac asupra NATO.

Un exercițiu Rusia-Belarus de amploare mai mică a avut loc în estul Europei anul trecut– Zapad 2017.

Rusia și-a intensificat pregătirea militară pe fondul tensiunilor cu NATO, iar intervenția militară a Rusiei în Ucraina în 2014 și anexarea Crimeii a dus la sancțiuni economice din partea țărilor occidentale și a prezenței trupelor NATO la frontierele rusești.

Shoigu a declarat că 36 000 de vehicule blindate vor participa la Vostok-2018, între 11 și 15 septembrie, și peste 1.000 de aeronave. De asemenea vor participa trupele paramilitare și navele Flotei Nordului. În total la exercițiul militar vor participa în jur de 300.000 de soldați, din cei un milion pe care îi are armata rusă.

La Vostok-2018 vor participa trupe de o amploare asemănătoare cu cea a marilor bătălii din al Doilea Război Mondial.


Citește și: FOTO | Imagini din ultima vacanță de vară a lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei nu s-a mai pozat la bustul gol


 

Citește mai multe despre China, Rusia și SIBERIA pe Libertatea.

Comentarii