Mergi direct la conținut »
Curățenia generală de Paște (Publicitate)
Ştiri Libertatea > Ştiri > Curățenia generală de Paște (Publicitate)

Curățenia generală de Paște (Publicitate)

Sărbătorile sunt mereu un prilej de mare bucurie în familie. Imaginea cu toți cei dragi adunați în jurul mesei îmbelșugate este foarte vie și prețioasă pentru noi. Plecând de la tradițiile românești și trecând apoi prin obiceiurile specifice ale fiecărei familii, sărbătorile au o însemnătate specială pentru fiecare.

Dar știm că orice sărbătoare are nevoie de niște pregătiri speciale. E o forfotă în familie care începe, evident, cu o curățenie generală, urmată apoi de partea de pregătiri pentru masa de sărbătoare, cu cozonaci și alte preparate specifice fiecărei familii și sărbători.

Înainte, curățenia începea din timp și se făcea temeinic. Așa am văzut la bunica, pe vremuri, când scotea totul în curte, scutura și curăța fiecare colțișor al casei, punea pernele și plăpumile grele de puf afară la aerisit, bătea covoarele și muta toate mobilele pentru a ajunge peste tot.

Apoi am văzut la mama cum se apuca de curățenie cu zile bune înainte de Sărbători. Cum ștergea în baie fiecare bucată de faianță în parte, fiecare rost și îmbinare, cada și chiuveta, lăsând totul strălucitor. Urma apoi bucătăria, unde aragazul avea parte de un tratament special. Era curățat peste tot, apoi era mutat ca să ajungă și în spatele lui, în locurile unde nu apuca de fiecare dată să șteargă.

Îi trebuiau zile întregi să reușească să curețe lună toată casa. Iar momentul de final, cel în care reușea să agațe la geamuri perdelele proaspăt spălate, dădea semnalul că sărbătorile pot începe.

Pe vremuri bunica folosea sare de lămâie și puțin alcool sanitar pentru geamuri, mama spăla gresia și faianța cu oțet amestecat cu apă și folosea bicarbonat de sodiu și apă pentru aragaz. Fiecare operațiune complexă avea propria rețetă de curățat.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Tradițiile românești se păstrează din generație în generație, gustul bun al fiecărei sărbători în parte îl avem adânc întipărit în memorie și îl transmitem mai departe, iar curățenia generală a rămas și astăzi momentul cheie de dinaintea sărbătorii. Doar că astăzi lucrurile se fac mult mai ușor.

Gama de produse de la Farmec – Nufăr și Triumf deja are propria tradiție în familiile românești. Acestea sunt de mare ajutor pentru curățenia generală de dinaintea sărbătorilor, au o eficiență ridicată și un timp mult mai scurt de acțiune, făcând întreg procesul de curățenie mai simplu.

Și pentru că în orice curățenie generală ajungem în locuri mai puțin accesibile unde curățăm mai rar, noul Triumf Degresant Forte Universal este produsul ideal pentru curăţarea suprafeţelor şi obiectelor sanitare, precum şi a celor din bucătărie, fiind foarte eficient împotriva petelor de grăsime şi de murdărie persistentă.

Close
Închide
  Close