Mergi direct la conținut »
Cutremur cu magnitudinea 4 în zona Vrancea, miercuri seara

Un cutremur cu magnitudinea 4 pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora locală 22:41, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul a avut loc la o adâncime de 141 km, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

De Andreea Radu,

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grade Mercalli, iar localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost Nehoiu (12 km), Covasna (40 km), Întorsura Buzăului (41 km), Vălenii de Munte (49 km) şi Mizil (51 km).

De la începutul acestei luni, în România s-au produs 18 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,2 pe Richter.

Pe 18 mai, un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter a avut loc în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc la ora la ora 22:23, la o adâncime de 120 km.

Pe 12 mai, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter, tot în Vrancea.

Vezi cum poți primi alertă pe telefon în caz de cutremur! INFP trimite notificări.

Află ce trebuie să faci în caz de CUTREMUR! De ce nu trebuie folosit telefonul decât pentru urgenţe şi ce conţine trusa specială.

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.


VIDEO / Imagini cu hoții în acțiune, în timp ce aruncă în aer un bancomat din sectorul 3


Publicitate:

“Într-o singură secundă, poți pierde totul. Dezastrele naturale nu sunt planificate. Vin când te aștepți mai puțin. Dacă ești nepregătit, îți vor da lumea peste cap. Asigură-te că natura imprevizibilă nu îți răpește totul. Intră pe paidromania.ro/4martie și fă-ți asigurarea obligatorie pentru locuință. Asigurat,ești mai puțin vulnerabil!”

Close
Închide
  Close