Rețeaua Națională de Supraveghere Seismică (ReNaSS) din Franța a anunțat că cele patru cutremure au au avut magnitudini între 1,2 și 1,9 grade, iar în cazul a trei dintre ele este cert că au fost ”evenimente induse”. În cazul celui de-al patrulea, încă se fac evaluări suplimentare.

Deși intensitatea seismelor a fost una redusă, seismologii sunt îngrijorați, întrucât există deja un precedent când un cutremur de 3,9 a scuturat regiunea orașului Strasbourg, pe 12 noiembrie. Din analiza modului de manifestare și acesta a fost etichetat drept eveniment indus.

Seismologii nu exclud ca aceste cutremure să fie cauzate de activitățile companiei Fonroche la Reichstett (departamentul Bas-Rhin), la nord de Strasbourg, companie care forează pentru apele geotermale din zonă. Fonroche a respins acuzațiile afirmând că seismele au avut epicentrul într-o zonă în care nu forează. Prefectura departamentului a anunțat că Fonroche va putea relua forajele doar cu autorizație explicită.

Căutarea apelor fierbinți din subsol a devenit o modă pentru cei care vor să-și încălzească locuințele în mod nepoluant. În Alsacia, au fost descoperite mai multe asemenea zăcăminte care sunt utilizate prin instalarea unor țevi în pămînt, apa fierbinte fiind scoasă printr-un procedeu asemănător celui fracturării.

Citeşte şi:

Jurnal de Albania. Viața de după cutremur: empatie și patriotism. Albanezii își reconstruiesc țara cu sufletele

Thumanë, satul din Albania care va fi ras de pe fața pământului. Autoritățile au decis să dărâme toate clădirile rămase în picioare după cutremur

Oameni și câini au muncit împreună în iadul din Albania. Challapa, maidaneza salvată care a devenit salvatoare

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie