De Octavian Cojocaru,

”Statul român este pe o traiectorie de faliment funcţional”, a spus Barna, care a mai afirmat că președintele Klaus Iohannis „reprezintă vechea clasa politică care a adus România aici”.

Barna a explicat, miercuri seară, la TVR 1, de ce candidează.

„România chiar are nevoie de ceva în plus, de ceva nou, ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni arată cât de jos a putut să ajungă statul. Este cumva amarnic(…)

De 30 de ani, lucrurile au mers din ce în ce mai prost: să înlocuim un profesionist cu o rudă, hai cu două, hai cu trei, hai să nu mai investim în formarea profesională, că se descurcă ei, cât de greu o fi să răspunzi la un telefon şi, practic, în momentul în care tot sistemul se prăbuşeşte, la un moment, moare cineva, cum s-a întâmplat în cazul Alexandrei.

Despre asta este vorba: statul român este în momentul de faţă pe o traiectorie de faliment funcţional”, a declarat Dan Barna.

Barna a adăugat că a simțit „revoltă interioară” după drama de la Caracal.

„Statul nostru nu mai funcţionează, iar măsurile trebuie să fie sistemice, măsurile presupun nişte abordări prin care să schimbăm felul de a gândi. Oamenii nu mai au încredere în ţară”.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

Barna a spus că, dacă ar fi fost președinte, am fi văzut „o viteză mai mare de reacţie, o convocare mai rapidă a CSAT, o solicitare de date din primul moment”.

”Preşedintele Iohannis reprezintă vechea clasa politică. Este un om bun, este un om în regulă, dar el face parte, în realitate, din vechea clasă politică care a adus România aici.

Pentru că lucrurile astea nu s-au întâmplat peste noapte, s-au degradat uşor-uşor şi am ajuns în situaţia care ţine România cu sufletul la gură”, a spus Barna.

„Eu vreau să cred că dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranţei cetăţeanului”, a mai precizat politicianul.

„Ignoranţa şi neglijenţa generează efecte şi ucid. Ce s-a întâmplat în aceste zile, arată că nepotismul ordinar a scufundat România”, a încheiat Barna.


Citeşte şi:

USR și PLUS au votat alianța politică. Candidații în alegeri vor fi stabiliți prin negocieri, iar în lipsa unui acord prin sondaje de opinie

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste