În dosar, polițistul este menționat în calitate de martor. Șefii lui, spune Dumitrescu, angajat la Biroul Drumuri Naționale și Europene, Slatina, nu au avut o problemă cu apariția numelui său în ancheta respectivă.

Dar șefii au fost schimbați, în urma Cazului Alexandra, iar șefii cei noi au fost “trimiși să dea cu mătura, să arate că iau măsuri”, spune polițistul destituit. Iar măsurile acestea, adaugă Dumitrescu, sunt luate “după ce spune Remus Rădoi pe la televiziuni, nu după fapte, probe și regulament”.

Libertatea a discutat cu Dan Dumitrescu despre acuzațiile care i se aduc, în raportul semnat de comisarul Nețoiu, despre relația sa cu Rădoi și despre pozele în care apare în compania unor apropiați ai lui Nicușor Oacă, alt șef de clan din Caracal.

Polițistul de la Caracal dat afară explică fotografiile în care apare cu interlopi și face dezvăluiri din noaptea căutării Alexandrei. „Alexe nu l-a lăsat pe polițistul Pistol să intre în curte!”
Dan Dumitrescu / Foto: Facebook

”Polițistul Pistol a încercat să intre atunci, noaptea, în casa lui Dincă, dar Alexe i-a pus pe mascați să-l dea jos de pe gard. A spus: Stați, nu intrăm, îi așteptăm pe ai lui Oacă, să vină să ia fetele de aici. Așa îi dăduse Rădoi informații”, spune Dan Dumitrescu, polițistul destituit după ce numele său a apărut într-un dosar al unei rețele de interlopi din Caracal.

La IPJ Olt lucrează patru ofițeri care au condamnări definitive. Patru. Au fost puși la dispoziție, adică nu mai au sarcini operative. Stau pe la garaj, pe la poartă… Iar pe mine, care sunt martor în dosar, m-au dat afară.

Polițistul Dan Dumitrescu:

-Domnule Dumitrescu, de când sunteți polițist?
-De 15 ani, la Caracal și la Slatina. Am 36 de ani, sunt căsătorit, am doi copii. Am un salariu de 4.000 de lei, soția, profesoară, are 2.700 lei. Am o rată, o mașină de 4.000 de euro. Ne mai trimite și mama mea bani, din Italia, unde lucrează. Pentru nepoți. Ca polițist de proximitate, răspundeam de o bucată din oraș, de o felie, care include și Școala Gimnazială Nr. 2, și Parchetul, și grădinița. Am lucrat 6 ani la Judiciar, 7 ani la Proximitate. M-am mutat la Serviciul Rutier acum un an și jumătate. La Slatina am găsit un loc, un coleg de-al nostru de la Slatina s-a mutat la Caracal și m-am dus în locul lui.

Polițistul de la Caracal dat afară explică fotografiile în care apare cu interlopi și face dezvăluiri din noaptea căutării Alexandrei. „Alexe nu l-a lăsat pe polițistul Pistol să intre în curte!”
Polițistul Dan Dumitrescu / Foto: Facebook

-Cum a fost percheziția la domiciliu făcută de colegi?
-Percheziția a fost pe data de 3 aprilie, la mine acasă. Dimineața, la ora 6. Au bătut la ușă, de la DGA și de la DIICOT, jandarmi, mascați. Cu ei era un coleg pe care îl cunoșteam. Mi-au zis: Căutăm drogurile prietenilor tăi! Au controlat absolut tot. Mi-au dat impresia că oricum nu au ce să găsească și totul e o măgărie.

-Adică n-au controlat chiar totul?
-Ba da, tot, absolut tot. Inclusiv rezervorul de la WC, inclusiv în beci, sub putina de varză, absolut tot. Nu s-a pus problema că nu și-au făcut treaba. Dar ca idee, așa mi-au lăsat impresia… că știu că e vorba de o măgărie.

-După percheziție?
-După percheziție am fost la Parchet, am dat o declarație. Și asta a fost tot. Unul dintre ofițerii DGA veniți la percheziție e Dan Nițulescu, bun prieten cu Rădoi. Se duc la piscină împreună, merg împreună în cluburi. Celălalt ofițer DGA e Marin Ghimiș, fratele lui Costel Ghimiș, actualul șef al Poliției Caracal.

-Ce calitate aveți în dosar?
-Sunt doar martor. Declarațiile făcute împotriva mea nu au avut acoperire în realitate, nu s-au probat. Martorii din dosar, care sunt, cei mai mulți, și victime, au fost împrumutați cu bani de Rădoi, sunt oamenii lui. El îi aducea la audieri la Parchet, cu mașina. Nu au credibilitate ca martori.

“Alexe se ducea cu poza mea la persoanele audiate”

-Șefii dumneavoastră ce au spus?
-După ce am dat declarație, i-am anunțat. Știau despre ce e vorba. N-aveam de ce să îmi fac probleme. Alexe (n.red. – fostul ajunct al șefului IPJ Olt) se ducea cu poza mea la fiecare persoană audiată atunci, și au fost multe, și le zicea, înainte să-i întrebe cum îi cheamă: Dă-mi-l pe ăsta! Îl vreau pe ăsta!

Polițistul de la Caracal dat afară explică fotografiile în care apare cu interlopi și face dezvăluiri din noaptea căutării Alexandrei. „Alexe nu l-a lăsat pe polițistul Pistol să intre în curte!”
Nicolae Alexe, fostul adjunct al șefului IPJ Olt, în timpul audierilor de la Secția Specială de Investigare a Magistraților. Foto: Vlad Chirea / Libertatea

-De ce credeți că făcea asta?
-Pentru că Alexe e prieten cu Remus Rădoi.

-Și Remus Rădoi ce avea contra dumneavoastră?
– Nu pot să-mi dau seama. Poate i-am pupat vreo gagică. Noi aveam o relație bună înainte, ne cunoșteam.

Rădoi a fost la mine la nuntă, la zilele mele de naștere, a venit la mine acasă. La mine la nuntă, era în iulie, a venit cu niște ghete până la genunchi, cu ținte.

Dan Dumitrescu

-Apăreți în poze alături de apropiați ai lui Nicușor Oacă
-Da, sunt poze publice, sunt pe Facebook. Asta e făcută acum vreo trei ani, la Monteverde, restaurantul lui Rico. Făceam un proțap. Pur și simplu, suntem o gașcă de prieteni, care la rândul lor au câte o gașcă de prieteni. În poza asta, apare Alex de la Caracal, cântăreț, are formație. E prietenul meu din copilărie. Apare și un fin al lui Oacă. Nu sunt prieten cu toți.

Polițistul de la Caracal dat afară explică fotografiile în care apare cu interlopi și face dezvăluiri din noaptea căutării Alexandrei. „Alexe nu l-a lăsat pe polițistul Pistol să intre în curte!”
Fotografia de pe Facebook în care Dan Dumitrescu (al treilea din stânga) apare alături de apropiați ai clanului Oacă. Primul din dreapta este Alex de la Caracal, un cântăreț despre care polițistul demis spune că-i este prieten din copilărie

-Dar sunteți pozat în barul unui interlop.
Și Rico e interlop? E finul deputatului Iordache. Doar n-o să-mi spuneți că și Florin Iordache… Pe Rădoi îl cunosc de mult, de mai bine de zece ani. Nu m-am așteptat să facă astfel de lucruri. Chiar venea în sprijnul poliției. A, a mai avut scăpări, cu primarul de la Redea… Câte-o bătaie… Dar nu pot să-mi dau seama de ce pune presiunea asta pe mine. Vrea să facă valuri criticând poliția.

“Rădoi băga martorii în ședință”

-Remus Rădoi critica poliția și înainte de Cazul Alexandra, nu e ceva care să fi apărut după.
În ziua percheziției, el avea pregătit protestul, cu pancarte contra lui Mirea în fața Primăriei. Probabil că asta a fost ideea, să arate că Poliția e incompetentă. Dar el, Rădoi, a adus victimele din dosar la el, la clubul Vegas, în ședință. Și am intrat acolo, i-am zis: “Putem să stăm și noi de vorbă?”, “Da, Dane, cum să nu?”, “Ce înseamnă măgăria asta, cu perchezițiile?”, “Asta-i, Dane, în război sunt și victime colaterale”. Atunci a fost ultima data când am vorbit cu el.

Remus Rădoi acuză anchetatorii au investigat defectuos cazul de la Caracal
Remus Rădoi

-Cu dosarul ce s-a întâmplat? V-au mai chemat la audieri?
-Am avut mare noroc că dosarul e instrumentat de domnul Ionuț Călina. Chiar a analizat actele concret. Presiunile erau atât de mari în a-mi găsi mie ceva încât s-a încercat orice. Alexe ținea tira la treaba asta.

Rădoi îl convinsese pe Alexe că sunt implicat. N-am absolut nici o combinație cu nimeni, nici n-am dat bani cu dobândă, nici n-am luat

Dan Dumitrescu

-Ați avut vreo implicare în operațiunile din Cazul Alexandra?
– Nu, doar am asigurat sprijin colegilor din Caracal, pentru a asigura buna circulație în zona casei lui Dincă. Am aflat apoi că Rădoi i-ar fi spus lui Alexe să se ducă la niște adrese. De exemplu, pe băieții ăia de la Redea, frații Andreescu, el a făcut presiune pe ei să depună plângere și mărturii împotriva lui Oacă. Ei au refuzat. Ca răzbunare, Rădoi i-a zis lui Alexe să o caute pe fată la ei acasă.

– Ce apare în raportul defavorabil dumneavoastră?
– Am recunoscut acolo, asta apare în raport la argumente contra, că îi cunosc pe cei din anturajul lui Oacă. Bineînțeles că-i cunosc, pe unii i-am avut și sub supraveghere. Am lucrat la Judiciar, am lucrat la Proximitate. Ce înseamnă proximitate? Apropierea de cetățean. Până la urmă, ăsta-i orașul. Dacă veniți o săptămână aici, o să vedeți aceleași fețe la cafenea.

-Insinuați că v-au destituit doar pentru că îl cunoșteați pe Oacă?
M-au destituit pentru că Rădoi a spus la TV anumite lucruri despre mine… Așa scrie în raportul predat de domnul Nețoiu: că din emisiunile TV rezultă că… Domnul Nețoiu e un om foarte cuminte, nu deranjează pe nimeni… Mă înțelegeți? Adică eu am arestat șapte hoți anul ăsta… Cu probe, cu dosar, tot ce trebuie… Dumnealui câte arestări a făcut? Că era șeful la Investigații Criminale.

Polițistul de la Caracal dat afară explică fotografiile în care apare cu interlopi și face dezvăluiri din noaptea căutării Alexandrei. „Alexe nu l-a lăsat pe polițistul Pistol să intre în curte!”
Captură din ordinul de destituire a polițistului Dumitrescu, în care sunt exemplificate publicațiile și televiziunile unde a apărut numele polițistului asociat cu perchezițiile din primăvară

-Ce știți despre polițistul Pistol?
-Meseriaș. Un polițist foarte bun. El a încercat să intre atunci, noaptea, în casa lui Dincă, dar Alexe i-a pus pe mascați să-l dea jos de pe gard. A spus: „Stați, nu intrăm, îi așteptăm pe ai lui Oacă, să vină să ia fetele de aici”. Așa îi dăduse Rădoi informații. Tocmai pentru că Pistol e un meseriaș, un polițist bun a devenit un paria în Poliția Caracal.

”Pistol ascultă de lege, nu de superiori, îi contrazice. Noi ne știm fiecare valoarea unul la altul”

-Revenind la decizia destituirii, ea a fost luată de Vasile Armașu, trimis de la centru să restabilească liniștea.
-Domnul Armașu a fost trimis să dea cu mătura. Și asta face, nu-i pasă dacă dând cu mătura calcă oameni în picioare. Uite, băi, am luat măsuri! L-am demis pe Dumitrescu. Mai găsește el doi, trei cu bube în cap. Cred că nici nu a citit raportul domnului Nețoiu.

Nu m-a chemat să mă vadă măcar, să vadă pe cine dă afară. S-a uitat la România TV. Destituirea mea n-are nici un temei legal. Nu există sancțiunea prin destituire. N-am avut nici o abatere disciplinară

Dan Dumitrescu

-Pe Dincă îl știați?
-Un om bolnav, din punctul meu de vedere. Chiar nu atrăgea atenția. Nici rechinii (n.r. taximetriștii ilegali) nu îl știau. Altfel, l-ar fi reclamat la poliție. Că le mânca pâinea, cum ar veni.

-Dar pe rechini de ce-i lăsați să-și câștige pâinea așa?
-I-am amendat pe fiecare, dar până la urmă ce poți să faci? Lumea trebuie să circule.

-Ce faceți în continuare?
-Să urmez căile legale, întâi contestația pe plan intern, la Minister, apoi, dacă Ministerul păstrează decizia, dau Ministerul în judecată. Nu e normal ce mi se întâmplă, e o nedreptate. Rădoi poate spune orice. A ieșit la TV cu o informație strict secretă, pe care eu o băgasem în sistem: că sunt la o masă cu o fată traficată și un interlop. Asta era informația, doar Alexe o mai știa. Nu știu de unde a aflat-o și Rădoi. A început să o înflorească, să spună că fata consuma cocaină, apoi că toți trei consumam cocaină. Rădoi are informații și din dosarele în lucru la DIICOT. Știe ce au declarat martorii. Cine e el, până la urmă?

-Rădoi controlează niște firme de pază.
Da, spune că e director comercial în acte. De fapt, e angajat ca operator calculator. La Caracal, la spital, are patru paznici în realitate. În acte, sunt zece. Când vine controlul, cheamă paznici din alte părți. N-are nici autorizație de construcție pentru sediul social al firmei. Nu are absolut nimic, pur și simplu, i-a dat drumul în centrul orașului.

-Ați avut probleme de serviciu, înainte de percheziția din aprilie?-
Nici o abatere. Am primit recompensă în bani pentru că am participat la destructurarea unei rețele de trafic de droguri. Aveam acces la informațiile secrete din sistem. Dar acum, că a venit Rădoi și a spus ce a spus despre mine la TV, că sunt prieten cu interlopii… Până la urmă, nu trebuie să stau de vorbă și cu ăia? Hai s-o luăm și pe partea cealaltă. Un domn de la comisia de disciplină mi-a spus că el iese din bar, dacă acolo intră un interlop. Păi, nu sunt genul ăla de polițist, să ies când intră hoțul. Să iasă hoțul când intru eu!

-Este poliția politizată, ce părere aveți?
Nu știu de ce vă mai minunați de legăturile dintre poliție și politic, când inspectorul șef se pune cu avizul consultativ al prefectului, iar prefectul e pus politic. Păi, asta ce înseamnă? Unii din poliție și-au bătut joc de toată treaba asta, cu fetele astea nevinovate. E păcat că unii oameni încearcă să tragă foloase de pe urma unei tragedii.

Rădoi e cu bâta și cu spray-ul, cam în felul ăsta s-a impus pe piață. Cred că a bătut jumătate din Caracal.

Dan Dumitrescu

VIDEO – Subiectul a fost dezbătut în emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX”, alături de jurnalista Maria Andrieș

Citeşte şi:

Dan Dumitrescu, agentul din Caracal demis: „Mi-au spus că stric imaginea Poliției. Am fost dat afară din cauza vorbelor lui Rădoi”

Polițistul Pistol a condus echipa care a verificat noaptea casa lui Dincă, dar n-a intrat! Traficanții din Caracal interceptați de DIICOT descriu faptele unui anume PISTOL, complicele lor!

Numele „PISTOL” apare ca protector al rețelei de trafic de minore din Caracal într-o stenogramă DIICOT din 2012. Implicat în căutarea Alexandrei, polițistul Constantin Pistol infirmă complicitatea cu gruparea „Cocoș” și spune: „Ca în toată România, fiecare se arde pe fiecare”

Divorțul Laurențiu Reghecampf - Anamaria Prodan. S-a ajuns la înjurături și jigniri: „S-a întrecut orice limită de bun simț””
PARTENERI - GSP.RO
Divorțul Laurențiu Reghecampf - Anamaria Prodan. S-a ajuns la înjurături și jigniri: „S-a întrecut orice limită de bun simț””
Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil
Playtech.ro
Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil
Un șofer român de TIR a murit ars de viu în cabină, după un accident înfiorător. Patru camioane s-au ciocnit pe A7, în Germania
Observatornews.ro
Un șofer român de TIR a murit ars de viu în cabină, după un accident înfiorător. Patru camioane s-au ciocnit pe A7, în Germania
Horoscop 23 octombrie 2021. Peștilor le lipsește mult libertatea de a dori, de a visa fără limite la un viitor mai bun
HOROSCOP
Horoscop 23 octombrie 2021. Peștilor le lipsește mult libertatea de a dori, de a visa fără limite la un viitor mai bun
Din 7.000 de angajați ai Primăriei Capitalei, 1.500 nu fac nimic, dar sunt păstrați în funcții
Știrileprotv.ro
Din 7.000 de angajați ai Primăriei Capitalei, 1.500 nu fac nimic, dar sunt păstrați în funcții
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Telekomsport
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele