De Geo Berciu,

„Dl. Voiculescu nu a depus jurământul, iar statutul aleşilor spune că, dacă nu faci acest lucru, mandatul e invalidat”, adaugă eurodeputatul PDL într-o postare intitulată „Voiculescu a renunţat la mandat?”.

Cristian Preda aminteşte că Dan Voiculescu a indicat pe blog motive medicale care l-ar fi împiedicat să depună jurământul, „obţinând astfel un fel de amânare”. „Nimeni nu a fost curios să afle ce s-a (mai) întâmplat. Deunăzi, presa a consemnat însă faptul că Dan Voiculescu a apărut totuşi în public, şi anume la Viena. Dacă a ajuns în capitala Austriei, probabil că Dan Voiculescu ar putea ajunge şi la Palatul Parlamentului”, continuă Preda.

El le solicită colegilor săi din Parlament să clarifice situaţia. „Voiculescu a depus oare la secretariatul Senatului un certificat medical? Cine a aprobat amânarea? Crin Antonescu? Altcineva? Există un termen? Se va ajunge la invalidare?”, continuă Preda.

În opinia sa, „e curios că, după ce anul trecut a demisionat din Senat – s-a sugerat că ar fi făcut-o pentru a nu mai fi judecat la Înalta Curte!? -, Dan Voiculescu pare să evite acum preluarea unui mandat, pentru care a candidat totuşi în urmă cu câteva săptămâni”.

În sprijinul afirmaţiei lui vine parcă şi poziţia premierului. Victor Ponta a declarat, marţi, că decizia judecătorului de la tribunal legată de Dan Voiculescu în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost una greşită, arătând că acesta „nu e senator” în condiţiile în care nu a depus încă jurământul.

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă