MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Dăncilă îl critică pe Meleşcanu, după poziţia privind criza din Republica Moldova: ”Cred că unii s-au grăbit cu declarațiile!”

Distribuie

Premierul Viorica Dăncilă l-a criticat, marţi, fără să îl nominalizeze, pe ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, după declaraţiile acestuia privind situaţia din Republica Moldova.

”Cred că unii s-au grăbit cu declarațiile”, a spus Dăncilă, la Parlament.

Ea a precizat că s-a înfiinţat o comisie la nivelul MAE, din care fac parte toți factorii de decizie, „de la Administrația Prezidențială, la Guvern, la toți cei care sunt implicați în acest subiect„.

„Vom veni cu o poziție comună, o poziție de țară. Am vorbit cu președintele pe această temă”, a precizat Viorica Dăncilă.

Într-un comunicat de presă publicat marți, Ministerul de Externe transmite, referitor la situația din Republica Moldova, că România consideră că „într-un stat democratic, voința cetățenilor, exprimată prin vot și reflectată în configurația politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim, bazat pe dialog”.

Poziția este una diferită față de cea prezentată cu o zi în urmă de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, care s-a eschivat atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă recunoaște Guvernul Maiei Sandu și a spus că „alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problemă”.

Citește și:
MAE îl contrazice pe Meleșcanu și a anunțat poziția României față de criza politică din Republica Moldova


Citește mai multe despre teodor melescanu și Republica Moldova pe Libertatea.

Comentarii