Mergi direct la conținut »
Dăncilă, reacție la condamnarea lui Dragnea: ”Legea, sub influența arbitrariului”. Premierul se bazează pe o lege care nu există
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Dăncilă, reacție la condamnarea lui Dragnea: ”Legea, sub influența arbitrariului”. Premierul se bazează pe o lege care nu există

Dăncilă, reacție la condamnarea lui Dragnea. Premierul susține că sentința în cazul președintelui PSD se bazează pe o interpretare a legii. Viorica Dăncilă sugerează că instanța a decis condamnarea pentru instigare la abuz în serviciu, deși Curtea Constituțională a dezincriminat parțial această infracțiune. Pe de altă parte, legea nu a fost pusă în acord cu decizia Curții. ”Cred cu tărie în nevinovăția președintelui PSD și îl asigur de toată susținerea mea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților”, a transmis ea.

De Sorina Ionaşc,

”Decizia instanței de judecată în cazul președintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituției. Într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiție, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alții nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menține și după recursul din apel”, a transmis Viorica Dăncilă, președintele executiv al PSD.

Mai mult, premierul îl ”asigură pe Liviu Dragnea de toată susținerea”, având în vedere că beneficiază, în continuare, de prezumția de nevinovăție.

Vi se pare corectă condamnarea lui Liviu Dragnea?

Se încarcă ... Se încarcă ...

”Consider că cei care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii finale, încalcă grav Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția, care garantează toate prezumția de nevinovăție. Guvernarea PSD -ALDE rămâne unită, obiectivele noastre, angajamentele noastre, determinarea noastră rămân aceleași. Vom realiza programul de guvernare și vom duce până la capăt angajamentele pe care ni le-am asumat în fața cetățenilor, uniți și puternici în fața tuturor piedicilor puse de cei care nu doresc binele acestui popor”, a adăugat Dăncilă.

Monica Şamu trăieşte de-o viaţă în favela Sibiului şi speră ca măcar nepoata ei să aibă parte de “condiţii mai bune”. Promisiunea uitată a preşedintelui
Recomandări
Monica Şamu trăieşte de-o viaţă în favela Sibiului şi speră ca măcar nepoata ei să aibă parte de “condiţii mai bune”. Promisiunea uitată a preşedintelui
 

Ape tulburi în PSD


Social-democrații se reunesc vineri într-o ședință a Comitetului Executiv Național. Surse din PSD au precizat pentru Libertatea că urmează a fi adoptată o rezoluție de susținere a președintelui de partid.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul privind procesul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. A fost achitat pentru acuzația de fals intelectual. Decizia nu este definitivă. În aceste condiții, condamnarea cu suspendare din dosarul Referendumul se anulează, iar în cazul în care sentința din dosarul angajărilor fictive va fi definitive, Liviu Dragnea ar urma să execute pedepsele în închisoare.

Close
Închide
  Close