MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 16:28

De ce s-a prăbușit avionul Antonov An-148 în Rusia. Senzorii de viteză acoperiți cu gheață ar putea fi cauza

Distribuie

Senzorii de viteză acoperiți cu gheață ar fi putut să cauzeze prăbușirea avionului de pasageri din apropierea Moscovei. În urma incidentului, 71 de oameni și-au pierdut viața, arată autoritățile.

Potrivit BBC, anchetatorii susțin că instrumentele au început să arate date greșite despre viteză pe ecranele aflate în cabina piloților, ceea ce ar fi putut induce piloții în eroare.

Avionul, care aparține Saratov Airlines, un Antonov An-148, a decolat de la Moscova către orașul Orsk, aflat în Munții Urali.

Un avion de pasageri Antonov An-148 s-a prăbușit, duminică, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodevo. Aeronava a dispărut de pe radare, iar ulterior a fost confirmat faptul că avionul s-a prăbuşit, în apropiere de capitala Rusiei. Toți cei 71 de oameni aflați la bord (65 de pasageri şi 6 membri ai echipajului) au murit.

Ministrul pentru situaţii de urgenţă a făcut publică lista persoanelor care se aflau la bordul avionului prăbuşit. Printre aceştia, trei copii şi trei cetăţeni străini (din Elveţia, Azerbaidjan şi Kazahstan).

Despre pilotul aeronavei, Valery Gubanov, se ştia că este un pilot experimentat, cu 5,000 de ore de zbor pe avion.


Primarul Chișinăului, Silvia Radu, vine la București să învețe câte ceva din tainele adminstrației locale. 'Profesor' îi va fi Gabriela Firea

FOTO: EPA

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii