Mergi direct la conținut »
De ce vrea Nicuşor Constantinescu să fie eliberat: "Pedofilii şi criminalii sunt lăsaţi în libertate"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

De ce vrea Nicuşor Constantinescu să fie eliberat: „Pedofilii şi criminalii sunt lăsaţi în libertate”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat contestaţia lui Nicusor Constantinescu formulată după ce Curtea de Apel Constanţa a menţinut măsura arestului preventiv în cazul acestuia.

Nicuşor Constantinescu a declarat, când a fost adus la instanţă, că “pedofilii şi criminalii sunt lăsaţi în libertate”, iar el rămâne în continuare “arestat pentru abuz în serviciu, faptă presupus dezincriminată de Curtea Constituţională”.

Instanţa supremă a rămas în pronunţare şi urmează să stabilească, definitiv, dacă Nicuşor Constantinescu rămâne în arest preventiv, va fi plasat în arest la domiciliu sau lăsat în libertate, sub control judiciar.

În 14 iunie, Curtea de Apel Constanţa a decis menţinerea arestului preventiv în cazul lui Nicuşor Constantinescu, respingând ca nefondată cererea acestuia de înlocuire a măsurii cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu, în dosarul Centrului Militar Zonal. Decizia a fost contestată de Nicuşor Constantinescu la ICCJ.

Luni, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Close
Închide
  Close