De Simona David,

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat, duminică, într-un discurs televizat că, începând de luni dimineață de la 06:00, este interzisă orice deplasare a populației, dacă nu există motive esențiale.

Vor fi luate toate măsurile pentru aplicarea interzicerii deplasărilor inutile în ţară. Este un pas ce trebuie făcut imediat, și nu degeaba, pentru că trebuie să protejăm binele comun, sănătatea noastră.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis:

Grecia a înregistrat duminică 94 de cazuri noi de coronavirus, numărul total al infectărilor ajungând la 624, dintre care 15 decese.

Premierul grec a amintit cazul Italiei, unde, „la fiecare două minute moare un om”, și a menționat că este de datoria sa prevenirea unei astfel de tragedii.

„Nu trebuie să ajungem în punctul unde va trebui să alegem cine trăieşte şi cine moare”, a mai precizat șeful guvernului elen.

În urma noilor restricții, de luni dimineață va fi permisă doar deplasarea celor care merg sau se întorc de la muncă, iau alimente, medicamente, au nevoie la medic, fac exerciții fizice individuale sau cu o altă persoană.

Cei care ies in case trebuie să poarte actul de identitate asupra lor și motivul pentru care sunt pe stradă, mai notează politico.eu.

Potrivit unei decizii recente a Curții Supreme Civile și Penale a Greciei, citată de platforma Știri Grecia, oricine încalcă instrucțiunile oficiale făcute publice de autoritățile elene cu privire la măsuri și restricții pentru a combate răspândirea coronavirusului se poate chiar și cu închisoarea pe viață și amenzi.

Citeşte şi:

Restricțiile de circulație au intrat în vigoare la ora 22:00. Ce riscă cei care le încalcă și ies din casă noaptea, fără motiv întemeiat

Al doilea mort cu COVID-19: nefrologul a văzut semnele de coronavirus pe radiografie, dar directorul medical de la Universitar nu a aprobat testul

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur