Mergi direct la conținut »
De ziua ei, Regina Elisabeta a II-a va participa la un concert Sting, Shaggy, Tom Jones şi Kylie Minogue
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > De ziua ei, Regina Elisabeta a II-a va participa la un concert Sting, Shaggy, Tom Jones şi Kylie Minogue

De ziua ei, Regina Elisabeta a II-a va participa la un concert Sting, Shaggy, Tom Jones şi Kylie Minogue

De ziua ei, Regina Elisabeta a II-a va participa la un concert Sting, Shaggy, Tom Jones şi Kylie Minogue. Spectacolul organizat la Londra va sărbători și împlinirea a 92 de ani de către suverana britanică, dar și încheierea summitului Commonwealth-ului.

Anul acesta, Regina Elisabeta a II-a se va abate de la tradiţie și va asista la un concert dedicat aniversării sale la prestigioasa Royal Albert Hall din Londra.

Întrucât evenimentul va fi organizat sub semnul Commonwealth-ului, ai cărei 53 de membri s-au reunit în această săptămână în cadrul unui summit de la Londra, artiştii care vor urca pe scenă provin din toate ţările acestei organizaţiei care reuneşte fostele colonii ale Marii Britanii, precum Sting (Marea Britanie), Kylie Minogue (Australia) sau Shaggy (Jamaica).

Participarea reginei la concert este cu atât mai neașteptată cu cât suverana şi-a redus în ultimii ani numărul de angajamente oficiale şi îi predă puţin câte puţin ştafeta lui Charles, în vârstă de 69 de ani.

Prima parte a zilei care marchează aniversarea Maiestăţii sale a fost salutată, așa cum spune tradiția, cu 41 de salve de tun în Hyde Park şi 62 la Turnul Londrei, în timp ce, la momentul schimbării gărzii de la castelul Windsor, o fanfară militară a cântat „La mulţi ani”.

Regina Elisabeta a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926 şi a devenit monarh al țării în 1952. Potrivit tradiției ea își serbează aniversarea în doi timpi: odată în privat în ziua de 21 aprilie și apoi apoi într-o ceremonie oficială în luna iunie, pentru a evita capriciile vremii.

Mesajele de „La mulţi ani” au curs sâmbătă şi pe reţelele de socializare. „Nu putea exista un mai bun slujitor al ţării. Să petreceţi o zi excelentă doamnă”, a postat pe Twitter fostul premier conservator David Cameron.


Citește și: Analiză BBC: Ce înseamnă, de fapt, suspendarea testelor nucleare de Coreea de Nord. Ce urmărește Kim Jong-un


Close
Închide
  Close