De Valentina Postelnicu,

Decizia privind majorarea vârstei legale de pensionare trebuie foarte bine cântărită, pentru a da posibilitatea celor care doresc să muncească şi după împlinirea vârstei de pensionare, potrivit ministrului Muncii.

Decizia trebuie foarte bine cântărită, am şi eu semnale în sensul în care simt că în societatea românească oamenii vor să se pensioneze cât mai devreme. Mulţi dintre cei care sunt aproape de vârsta pensionării îşi pun problema să se pensioneze cât mai devreme.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii:

„Există o tendinţă în societatea românească de a munci cât mai puţin şi cred că trebuie o justă măsură pentru a da, într-adevăr, posibilitatea celor care doresc (să muncească după împlinirea vârstei actuale de pensionare, n.r.), dar în acelaşi timp de a ţine cont de o tendinţă pe care o văd şi eu în societate, de aceea nu mă grăbesc să iau decizii în lipsa unei discuţii”, a mai precizat Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

Violeta Alexandru a precizat că această decizie nu pote fi luată fără o dezbatere în societate şi că ţări europene importante sunt preocupate activ de această chestiune.

Ministrul Muncii a mai apreciat că nivelul mai mic al speranţei de viaţă din România faţă de cel din alte state europene obligă la realizarea unei dezbateri publice în societatea românească pe subiectul posibilităţii creşterii vârstei de pensionare.

Şi vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că în prezent România nu este pregătită pentru pensionarea obligatorie la 70 de ani.

Programul pentru achiziționarea de calculatoare pentru copiii săraci, inaccesibil de 16 ani. Profesor de la sat: “Nici unul dintre elevii mei nu se încadrează în condițiile absurde”
Recomandări

Programul pentru achiziționarea de calculatoare pentru copiii săraci, inaccesibil de 16 ani. Profesor de la sat: “Nici unul dintre elevii mei nu se încadrează în condițiile absurde”

 

„În momentul de faţă nu cred că România este pregătită pentru pensionare obligatorie la 70 de ani, însă cred că se impune o discuţie în spaţiul public ca dacă persoanele doresc să opteze pentru creşterea vârstei de pensionare, atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creştere obligatorie a vârstei de pensionare”, a spus Turcan într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ea a arătat că acest subiect privind posibilitatea optării pentru creşterea vârstei de pensionare a fost lansat în dezbatere publică.

Viorica Dăncilă: „Nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile!”

Afirmaţiile reprezentantelor Executivului au produs reacţii dure din partea PSD.

„Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani. Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă”, a scris fostul premier Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Dăncilă se adresează ministrului Muncii: „Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”.


Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați