“Imaginile pe care mi le-ați arătat sunt de după ce Rîmbu a fost numit manager de către politic. Atunci nu avea exercițiul comunicării. Apoi, și l-a dobândit. A avut parte de elogii zilnice. A devenit un dictator, un economist care avea impresia că înțelege în profunzime medicina și care a numit oameni discreționar, așa cum el însuși a fost numit politic. Așa a venit catastrofa”

Manuela Șestac, medic neurochirurg, lider de sindicat la Spitalul Județean din Suceava:

Capitala Bucovinei are astăzi peste 1.600 de oameni depistați cu COVID-19, focarul fiind chiar spitalul. 

Vasile Rîmbu este în continuare pe buzele medicilor pe care i-a condus, mulți dintre ei în spoital, la rându-le infestați. ”Râmbu a fost numit de Flutur pe baza unui sistem cu rădăcini mafiote”, continuă să spună chirurgul Anatoli Burlacioc, cel care a făcut legătura între lipsurile din spital, ”nu avem nici betadină” și ”investițiile făcute din alte interese”.

”De doi ani de zile doctorul Burlacioc spune aceste lucruri și nicio autoritate locală nu s-a sesizat. Fantoma lui Rîmbu e și acum la Suceava și noi ne întrebăm dacă va reveni după cele trei luni de suspendare”, explică Manuela Șestac, doctorul neurochirurg care conduce sindicatul din spital. 

Ca și Burlacioc, care stă infectat acasă, Șestac este și ea bolnavă de COVID-19, de care se tratează la Iași.

Declarațiile managerului de spital

În înregistrarea care a fost postată pe rețelele de socializare, și care datează de mai mulți ani, Vasile Rîmbu nu este doar incoerent, ci face și proba că nu înțelege nimic din cum funcționează un spital. ”Ăăăăă. Grija noastră e aceea de a asigura medicamentele cele mai scumpe”, spune el.

Cum a ajuns un astfel de om în fruntea spitalului cu un județ de peste 600.000 de locuitori?

”Dincolo de orice dubiu, el a fost numit și sprijinit întotdeauna politic, dar nu numai”, spune doctorul Manuela Șestac. ”Problema e că, în timp, văzând ce se întâmplă noi am ajuns la senzația, care ne face și acum să ne temem, că Râmbu nu conducea doar spitalul, ci avea o mare influență și la autoritățile locale”.

”Adevărata corupție în Sănătate este influența enormă pe care o capătă în comunitate, printre magistrați, polițiști, politicieni și oameni din servicii managerii de spital și șefii de secție. Toți oamenii au probleme de sănătate și șefii spitalelor, numiți politic, ajung să vând viață contra funcțiilor și afacerilor pe care le fac”, a explicat pentru Libertatea un medic ATI de la Cluj.

Supus politicului, a numit, la rându-i, un director medical supus

Revenind la situația concretă de la Suceava, Rîmbu cel incoerent din înregistrări a devenit, în doar câțiva ani, ”un Rîmbu adulat de o bună parte a presei locale. Aproape în fiecare zi avea un articol laudativ. Iar, în spital, un medic îi spune Mister. Auziți la ce se ajunsese, îi spunea Mister, ca la fotbal!”, povestește Manuela Șestac.

Numit politic, el însuși l-a numit ”pe principiul obedienței, pe directorul medical Macovei”, explică medicul Burlacioc.

Neurochirurgul Șestac crede că numirea unui director medical supus managerului, așa cum managerul era supus politicului, a fost momentul în care spitalul a intrat, în ciuda investițiilor în echipamente și amenajări, într-o criză de competență, care avea să izbucnească la prima ocazie majoră, în momentul COVID-19.

”Un spital nu e doar o clădire. Rîmbu a pus termopane, a adus echipament, însă, pe 10 martie, când am intrat în spital, eu am avut un șoc. Nu existau circuite și ni se spunea să nu purtăm măști”

Manuela Șestac:

Managerul numit politic, fost șef al Gărzii Financiare, ajunsese să decidă că ”medicii care fac ambulatoriu nu se mai duc la raportul de gardă, un moment esențial pentru noi și pentru pacienți, mai ales că medicii eram puțini”, explică lidera de sindicat. ”Aceasta e o imixtiune în actul medical”, afirmă ea. 

”Important e să nu reducem însă dicuția la Rîmbu. El e un singur om. Societatea trebuie să știe ce s-a întâmplat la Suceava ca să înțeleagă ce se petrece în spitalele noastre”, a încheiat Manuela Șestac.

În ciuda insistențelor, Vasile Rîmbu nu a putut fi contactat.

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Horoscop 22 ianuarie 2021. Vărsătorii se văd prinși în capcana responsabilităților pe care nu le înțeleg
HOROSCOP
Horoscop 22 ianuarie 2021. Vărsătorii se văd prinși în capcana responsabilităților pe care nu le înțeleg
VIDEO. Gestul făcut de Melania Trump când a coborât din avion. Imaginile au devenit virale
Știrileprotv.ro
VIDEO. Gestul făcut de Melania Trump când a coborât din avion. Imaginile au devenit virale
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Telekomsport
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Un smartphone nou? Află ce trebuie să ai ca să fii cool (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Un smartphone nou? Află ce trebuie să ai ca să fii cool (PUBLICITATE)