MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2018 13:25

Soluția Gabrielei Firea pentru decongestionarea traficului: Decontarea benzinei pentru părinții care își duc copiii la școală cu aceeași mașină

Distribuie

Primăria Capitalei propune decontarea combustibilului folosit de bucureștenii care împart mașina atunci când își duc copiii la școală. Este o încercare a administrației Bucureștiului de a decongestiona traficul în Capitală.

Potrivit proiectului, persoanele care folosesc în comun un autoturism pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, pot avea lunar combustibil decontat în valoare de 500 de lei.

„Stimularea prin decontarea combustibilului in valoare de pana la 500 lei lunar în vederea încurajării unor asocieri voluntare prin care părinţii elevilor unităţilor de învăţământ primare şi secundare de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, care au domiciliul în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov pot folosi în comun autoturismul proprietate personală în vederea transportului copiilor, la instituţiile de învăţământ primare şi secundare de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, care vor fi selectate în cadrul unui proiect pilot”, se arată în proiectul de hotărâre citat de Mediafax.

Raportul de specialitate pe baza căruia a fost realizat acest proiect arată că în România erau aproape 6 milioane de autoturisme înmatriculate în circulaţie, în Bucureşti fiind 17,6 la sută dintre ele, iar în Ilfov – 2,21 la sută.

Traficul din Capitală s-ar reduce cu 25 la sută dacă administraţia locală include serviciile de car-sharing, car-pooling şi bike-sharing în planurile de mobilitate urmană, se arată în raport.

În proiect se precizează că sumele necesare implementării acestui program vor fi suportate de la bugetul local al Primăriei Capitalei, însă nu este specificat şi un impact bugetar exact.


Citește și: GALERIE FOTO/ Credincioșii suportă orice pentru că „îi întărește Dumnezeu”. 2,5 kilometri de coadă la moaște, viteză 1000 de pelerini pe oră!


 

Citește mai multe despre car sharing și trafic pe Libertatea.

Comentarii