Mergi direct la conținut »
DELIRUL. Manualul politic 20-20, profesorul Liviu Dragnea şi discipolii săi
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

DELIRUL. Manualul politic 20-20, profesorul Liviu Dragnea şi discipolii săi

DELIRUL. Manualul politic 20-20. O cămaşă albă, din in, blugi şi pantofi sport. Liviu Dragnea a venit la malul mării să recâştige generaţia în blugi, doar că a uitat, sau a vrut să uite, că le vorbeşte tinerilor din partid. Preşedintele PSD a părut încă rămas în Piaţa Victoriei, pe scena amenajată pentru cei ce se văd victime şi cei care deplâng abuzurile din justiţie. A rămas printre cămăşile albe şi pancartele împotriva procurorului Portocală, a lui Klaus Iohannis şi a Laurei Codruţa Kovesi. Liviu Dragnea a rămas tot acolo, cu microfonul în mână, strigând la el, la marele Stat Paralel

De Sorina Ionaşc,

O cămaşă albă, din in, blugi şi pantofi sport. Liviu Dragnea a venit la malul mării să recâştige generaţia în blugi. Hainele nu i-au schimbat, însă, şi discursul. Liviu Dragnea a uitat, sau a vrut să uite, că le vorbeşte tinerilor din partid. El a vrut să vorbească tot forţelor oculte cu care se luptă, a strigat tot la Klaus Iohannis şi la procurorii incomozi, a transmis mesaje tot pentru televiziuni.

Liviu Dragnea l-a ignorat aproape complet pe tânărul emoţionat care l-a chemat, cu umilinţă şi cu speranţe, să le vorbească tuturor tinerilor social-democraţi. La urma urmei, era şcoala lor de vară şi unii chiar cred în partid şi în principii. Încă o mai fac, deşi nu garantăm că o vor mai face şi după discursul lui Liviu Dragnea. Nu spunem că are sau n-are dreptate. Spunem doar că era şcoala lor, de vară sau de iarnă, că nici nu contează. Era şcoala lor, unde lecţiile ar fi trebuit să fie cu totul altele.

Preşedintele PSD a părut încă rămas în Piaţa Victoriei, pe scena amenajată pentru cei ce se văd victime şi cei care deplâng abuzurile din justiţie. A rămas printre cămăşile albe şi pancartele împotriva procurorului Portocală, a lui Klaus Iohannis şi a Laurei Codruţa Kovesi. Liviu Dragnea a rămas tot acolo, cu microfonul în mână, strigând la el, la marele Stat Paralel.

Asta deşi în jurul lui nu mai erau oameni aduşi să protesteze. Erau tineri, unii poate naivi, la început de drum politic, unii chiar crezând în nişte principii social-democrate. Şi aşteptau o încurajare, o vorbă bună despre viitor, ceva care să le dea curaj să meargă mai departe pe un drum politic corect, un drum pentru oameni.

O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
Recomandări
O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
 

Au primit, în schimb, nişte cămăşi albe împotriva Statului Paralel. Aproape o oră, Liviu Dragnea a intrat într-un delir complet rupt de context, croşetând cu pensii, salarii, burse, coduri penale, curţi constituţionale, procurori, servicii secrete, abuzuri, abuzuri şi iar abuzuri. După discursul deliric, a urmat marcarea momentului. Zeci de poze şi selfie-uri, zeci de strângeri de mână, pupături, zâmbete false şi o răsuflare uşurată.

Era vară şi erau la mare, dar Liviu Dragnea e tot acolo, între fortăreaţa din Guvern, Piaţa Victoriei şi televiziunile de casă.


Cum a organizat Gabriela Firea primirea Simonei Halep pe Arena Națională, imagini nedifuzate. ”Să mor dacă nu vin!”. Cine sunt gărzile de corp ale Simonei | VIDEO


 

Close
Închide
  Close