Mergi direct la conținut »
De'Longhi va angaja încă 220 de oameni la Jucu. Societatea produce anual 4,4 milioane de espressoare, mixere și blendere
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > De'Longhi va angaja încă 220 de oameni la Jucu. Societatea produce anual 4,4 milioane de espressoare, mixere și blendere

De’Longhi va angaja încă 220 de oameni la Jucu. Societatea produce anual 4,4 milioane de espressoare, mixere și blendere

Grupul italian de electrocasnice va angaja încă 220 de oameni la Jucu, lângă Cluj-Napoca, a declarat Massimo Paronitti, directorul de operaţiuni pentru Europa.

De Daniel Ionașcu,

În acest moment, De’Longhi are 2.400 de angajați. Grupul a preluat fabrica de la Jucu în anul 2012, după ce Nokia s-a retras din România.

Aceasta este una dintre cele mai mari fabrici ale grupului, platforma având 65.000 de metri pătrați.

De Longhi produce anual 4,4 milioane de electrocasnice, dintre care: 1,4 milioane de espressoare automate De’Longhi, 2,3 milioane de mixere și blendere Kenwood și Braun și 700.000 de espressoare cu capsule pentru alte companii.

Cea mai mare parte a producției este exportată în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Germania sau Australia.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,22 miliarde de lei, în urcare cu 30% față de 2017.

De la preluarea platformei Nokia, De’Longhi susține că a investit 120 de milioane de euro.

Ce mărci deține

De’Longhi este o marcă înființată în urmă cu mai bine de 100 de ani, aceasta fiind cel mai mare producător de esspresoare din lume.

Kenwood este o marcă britanică ce operează în sectorul roboților de bucătărie. De’Longhi a cumpărat-o în anul 2001.

În fine, Braun este o marcă germană. De’Longhi a cumpărat în 2013 de la gigantul Procter & Gamble drepturile de producție pentru marca Braun în domeniul electrocasnicelor de bucătărie. Anterior, Braun a fost deținută de Gillette.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

România, mare producător de electrocasnice din UE

România este un important producător de electrocasnice.

Grupul turc Arcelik deține în România producătorul de frigidere și mașini de spălat Arctic Găești. Compania deja construiește o a doua fabrică, pentru care primește ajutor de stat. Aceasta va fi realizată la Ulmi, județul Dâmbovița.

De asemenea, grupul suedez Electrolux deține o fabrică la Satu Mare. Angajații acesteia au protestat recent vreme de 10 săptămâni pentru salarii mai mari.

În fine, producătorul german de aspiratoare Kärcher are o fabrică la Curtea de Argeș. În 2020, compania va deschide o nouă fabrică.

Close
Închide
  Close