Der Spiegel prezintă subiectul pe prima pagină, sub titlul ”Locul crimei Tonnies” și subtitlu ”Cum afacerea brutală cu carne ieftină ajunge să pună oameni în pericol”. De asemenea, subiectul este tratat pe larg și de postul de televiziune ZDF, într-un reportaj tradus și postat pe pagina de Facebook a europarlamentarului USR, Nicu Ștefănuță, arată G4media.

Peste 1.000 de români sunt infectați cu Covid în câteva landuri din Germania. Unii dintre ei m-au sunat în luna martie. Au zis: mă bucur că am scăpat de condițiile infernale de la recolta sparanghelului. Am găsit acest abator, de acum lucrurile vor fi bune. Însă nu a fost așa. Unii cădeau din picioare, spune un român intervievat în film, dar au trebuit să continue.

Nicu Ştefănuţă, europarlamentar USR:

Tema muncitorilor români infectați a devenit cea mai importantă poveste politică a Germaniei. Toate televiziunile și ziarele vorbesc despre asta, scrie Nicu Ștefănuță pe Facebook.

Libertatea a scris pe larg despre focarele de COVID-19 din abatoarele germane, unde lucrează muncitorii români. La abatorul Tonnies din Rheda-Wiedenbrück își desfășoară activitatea 3.969 de cetățeni români, iar 996 dintre ei au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

Un fost muncitor român din abatorul Tönnies a explicat, într-un interviu pentru Deutsche Welle, că angajaţii lucrează și trăiesc în condiții precare, cu igrasie și mizerie în locuințe.

Miliardarul Ion Țiriac a dezvăluit pentru Libertatea că românii de la Tonnies câştigă şi 3.000 de euro pe lună. „Sclavagismul e când trimitem oamenii în avioane la sparanghel, nu când lucrează la cel mai mare măcelar din Europa pe salarii decente”, spune Ion Ţiriac.

Citeşte şi:

Coronavirus în România | 325 de cazuri în ultimele 24 de ore, la peste 12.200 de teste. Inițial, autoritățile au transmis date parțiale privind numărul de teste

Țiriac arată statele de plată anonimizate din abatorul cu 1.000 de români infectați: ”Românii câștigă și 3.000 de euro pe lună, nu așa arată sclavagismul!”

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI