De Alexandra Nistoroiu,

UPDATE: Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că Parchetul General a fost sesizat cu privire la cazul lui Alexandru Checheriță, după ce Libertatea a dezvăluit ca acesta a devenit medic primar prin uz de fals.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a precizat pentru Libertatea că raportul Corpului de Control a fost trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care urmează să stabilească cine se va ocupa de această cercetate.


Întrebată luni de caz, Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății spunea că nu are încă raportul Corpului de Control. Ulterior însă, în aceeași zi, fostul ministru a semnat un ordin de ministru prin care schimba componența comisiei de nefrologie.

Astăzi, după publicarea anchetei Libertatea, fostul ministru a explicat:

”Având în vedere că există suspiciuni rezonabile legate de modul de dobândire a calității de medic primar, s-a luat în considerare poziția de înlocuire din poziția de președinte a comisiei de nefrologie a profesorului Checheriță” – Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Aceasta a fost una dintre ultimele decizii luate de fostul ministru, chiar în ultima zi de mandat, cuprinsă în ordinul de ministru 1689/2019.  

Noua șefă a comisiei este prof dr. Liliana Tuță, care a obținut certificatul de medic primar în 2006, fără derogare, și ocupă în prezent și funcția de prorector pe relații internaționale la Universitatea Ovidius din Constanța.

Citeşte şi:

Fals de proporții în lumea medicală: Alexandru Checheriţă, șeful Comisiei de Nefrologie din România, a devenit medic primar printr-o derogare inventată direct în calculatorul Ministerului Sănătății!

Cum folosește Klaus Iohannis oamenii din stat ca să fie reales! Membru CNA implicat în campania electorală online a președintelui

Cristi Borcea află azi dacă iese din închisoare. Cât a stat în penitenciar fostul finanțator al clubului Dinamo

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense
HOROSCOP

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense