Mergi direct la conținut »
Dezvăluirile medicului Felix Popescu, care a făcut transplant de păr răniților de la Colectiv. Care a fost cel mai complicat caz
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dezvăluirile medicului Felix Popescu, care a făcut transplant de păr răniților de la Colectiv. Care a fost cel mai complicat caz

Dezvăluirile medicului Felix Popescu, care a făcut transplant de păr răniților de la Colectiv. Care a fost cel mai complicat caz

Medicul Felix Popescu este cel care a făcut transplant de păr răniților în tragedia care a avut loc în urmă cu doi ani în clubul Colectiv din Capitală.

De Dana Aramă,

Medicul Felix Popescu a operat peste 10 răniți în tragedia de la Colectiv care au avut nevoie să le facă implant de păr și de sprâncene. Deși costurile intervențiilor sunt destul de mari, doctorul le suportă singur.

Felix Popescu a acordat un interviu pentru life.ro, în care a explicat care a fost cea mai grea operație pe care a făcut-o pentru răniții din Colectiv.

„Toate sunt complicate dintr-un anumit punct de vedere, cel emoţional. Este extraordinar de greu să lucrezi cu nişte copii cărora li s-a întors destinul într-o secundă. Este foarte greu să treci peste momentul acesta, chiar şi medic fiind, după ce toată viaţa am văzut numai necazuri, diferite accidente, diferite drame. Cei de la Colectiv nu au avut nici o boală, nu au avut nici o problemă în trecut care, din neatenţie să-i fi penalizat.

Pur şi simplu au fost la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Unul dintre cele mai grele cazuri, a fost şi una dintre pacientele care a suferit cele mai grave arsuri, cred, a avut şi unul dintre cele mai grave accidente emoţionale. Spun asta pentru că a fost primul transplant pe care l-am făcut pe grefe de piele şi cred că este primul transplant de păr realizat în lume pe grefe de piele.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Am avut şi complicaţii. Vă daţi seama că ei nu vin „extraordinar de curaţi”, ca un om care nu a călcat niciodată într-un spital. Ei vin dintr-un mediu spitalicesc şi până să ajungă acolo, au fost infectaţi cu bacterii foarte agresive. Nu ştiam nici la ce să ne aşteptăm din punct de vedere al reacţiei organismului.

Am avut astfel nişte complicaţii destul de urâte, am avut răbdare şi am trecut peste ele. Îi mulţumesc mereu pacientei că a avut răbdare şi încredere şi am trecut împreună peste. Acum are nişte rezultate extraordinar de frumoase şi se şi mândreşte”, a explicat Felix Popescu.

„Sunt sigur că oricare, dacă ar fi avut ocazia i-ar fi ajutat. Poate sunt eu ceva mai emotiv şi poate toată echipa noastră e ceva mai empatică şi am reacţionat ceva mai mult pentru a sări în ajutorul lor.

Răniţii de la Colectiv fac parte din grupul meu de oameni pe care îi văd cel mai des în viaţa mea, ascult acelaşi tip de muzică şi, ne vedem în aceleaşi zone, de la Vama Veche până pe munţi şi pentru mine a fost aşa… ca şi cum i s-a întâmplat asta unui apropiat”, a mai spus el.

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”
Recomandări

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”

 

 

64 de tineri au murit în clubul Colectiv

 

Pe 30 octombrie 2015, artificiile aprinse în timpul concertului trupei Goodbay to Gravity au cauzat moartea a 64 de tineri aflați în clubul Colectiv din Bucureşti. Alte câteva zeci au supraviețuit, însă trăiesc zi de zi cu rănile rămase, cu inimile îngreunate de dorul celor pe care i-au pierdut și cu ambiția de a face orice e nevoie pentru ca nimeni să nu mai treacă printr-o asemenea nenorocire.


Citește și: VIDEO&FOTO REPORTAJ| Gardul unei grădinițe din Ploiești care atrage toate privirile: ”Nu ai nevoie de bani mulți să faci ceva frumos”


 

Close
Închide
  Close