MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Directorul Ford România, supărat pe Guvern din pricina amânării construcției drumului Craiova-Pitești. „Compania va lua decizii referitoare la unde își va investi banii”

Distribuie

Directorul Ford România a sugerat că ia în calcul ca producătorul de mașini să-și investească banii în altă parte, pentru că Guvernul nu și-a dus la îndeplinire promisiunea de realizare a unui drum rapid între Craiova și Pitești. Ceea ce părea la început un anunț al unei posibile plecări din România a companiei a fost dezmințit la puțin timp. Declarația lui Ian Pearson nu este un anunț de plecare din România ci mai degrabă un calcul de bussines în privința viitoarelor investiții, arată FORD într-un comunicat.

Ian Pearson, CEO-ul Ford România a reacționat după discuțiile avute cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și premierul Viorica Dăncilă. Oficialii i-au comunicat că sunt întârzieri la construcția drumului expres Craiova-Pitești. Pearson a spus că așteaptă de la Guvern un plan cu grafice foarte clare și precise, iar dacă acestea nu vor fi respectate, compania va analiza unde își va investi banii în viitor.

Mesajul meu nu s-a schimbat față de ceea ce am discutat ultima oară și ceea ce i-am pus premierului și ministrului transporturilor când au fost aici. Și-au luat angajamente referitoare la terminarea proiectelor de infrastructură și este foarte important să respecte acele angajamente (…) Într-adevăr, infrastructura este foarte importantă pentru noi. Noi am investit 1,5 miliarde de euro până acum. I-am investit, iar până la sfârșitul acestui an vom produce un al doilea produs aici (n.r. modeul Puma). Acea investiție a fost una pe termen lung. Pe măsură ce mergem înainte, compania va lua decizii referitoare la unde își va investi banii. Va investi acolo unde are sens să investească din perspectiva de business. Așa este în orice țară. Trebuie să vedem ce se va întâmpla în România și, având în vedere ceea ce se va întâmpla efectiv, ne vom investi banii în viitor”, a declarat Ian Pearson, la RFI, potrivit stiripesurse.ro.

Directorul Ford a cerut Executivului să-i comunice în detaliu etapele realizării drumului expres Craiova-Pitești, de importanță strategică pentru compania producătoare de autovehicule.

Trebuie să depășim nivelul conversației și să ajungem la chestiuni practice. E ca orice altă etapă a afacerii. Trebuie să fie bazată pe ceea ce vedem. Trebuie să fie acțiuni, nu cuvinte. Ceea ce avem nevoie și le-am și spus, este că ne vom întoarce într-o lună și vom discuta lot cu lot, ce secțiuni sunt și când va începe planificarea, când va fi terminat proiectul. Dar, mai important, vom discuta despre când va începe construcția și când va fi utilizabil drumul pentru camioane”, a adăugat Ian Pearson.

Sursa foto: Hepta


Citește și: Cum le-au dat judecătorii cu dosarul în cap procurorilor DIICOT și șefului PSD al Radio România după ce aceștia folosiseră „handicapul mental sever” al fetei unui redactor muzical pentru ca angajata să recunoască o pedeapsă nemeritată!


 

Comentarii