De Cristian Otopeanu,

Cecilia Bartalena, 35 de ani, lucrează la secția de urgență a Spitalului Cisanello din Pisa, oraşul italian renumit pentru celebrul turn care a fost finalizat la aproximativ 25 de ani după ce ciuma a făcut ravagii în Europa.

Femeia nu se consideră un erou și nu se teme să spună că îi este frică.

De fiecare dată când intră în secția dedicată pacienţilor cu coronavirus, care este închisă de restul spitalului, se întreabă: „De ce fac asta?”

„Cu siguranță nu pentru bani”, a spus femeia, pentru Reuters.

„O fac pentru pacienți, pentru că nu au de ales. O fac doar pentru ei și, de asemenea, pentru toți ceilalți colegi ai mei. Nu suntem eroi. Şi nouă ne este frică”, a adăugat Cecilia Bartalena.

Apoi, s-a referit la propria familie, la fetiţa de 4 ani şi la soţul ei.

„Dacă Petra (n. red.- fetiţa de 4 ani) mă îmbrățișează, mă îngrozeşte faptul că după 15 zile se poate îmbolnăvi. Sau dacă îl aud pe Lorenzo (n. red. – soţul ei) tușind, cred că este vina mea”, a mărturisit doctoriţa în vârstă de 35 de ani.

Când vin acasă de la spital, fac un duș, dar nu mă simt curată, nu mi se pare niciodată suficient

Cecilia Bartalena, doctoriţă în Pisa, 35 de ani:

„Dacă întâlnesc pe cineva pe stradă, mă tem. Dacă întâlnesc un vecin în timp ce cobor scările, fug”, a mai povestit femeia calvarul prin care trece.

Italia este prima ţară din lume în privinţa numărului morţilor cauzaţi de infecţia cu coronavirus (peste 16.000), urmată de Spania (peste 13.000) şi Statele Unite (aproape 11.000).

Citeşte şi:

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19

În criza COVID-19, oamenii nu găsesc drojdie și spirt. Acum fix 75 de ani, un ziar din Arad scria despre o criză de drojdie și spirt

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare