Mai multe probe au fost recoltate din Compartimentul de Prematuri al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vaslui după apariția acestor cazuri, a notat Mediafax.

Cei doi bebeluşi au avut tulburări digestive, iar angajaţii spitalului au anunţat Serviciul de monitorizare a problemelor asociate serviciilor medicale şi au recoltat probe pentru efectuarea unor analize de laborator.

„Sunt doi bebeluşi născuţi prematur, din Compartimentul de Prematuri. Există două perechi de gemeni, doi de la o mămică şi doi de la o mămică, prematuri născuţi în luna august.

Marţi, câte unul din fiecare pereche a început să aibă tulburări digestive, în speţă vărsături şi intoleranţă la mâncare, ambii copii fiind hrăniţi cu lapte matern, unul prin sondă naso gastrică, fiind prematuri”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

S-au luat probe și de la mame

Potrivit acesteia, alimentarea celor doi prematuri a fost sistată imediat şi au fost prelevate probe care au fost trimise la laborator.

„Probabil este o infecţie, dar trebuie să aflăm dacă este cu virus. S-au recoltat probe şi de la mame şi de pe suprafeţe”, a mai declarat Ana Rinder. Ea a precizat că starea celor doi bebeluşi s-a îmbunătăţit şi a fost reluată alimentaţia cu lapte matern.

Rezultatele analizelor de laborator sunt aşteptate în cursul săptămânii viitoare.


Citeşte şi:

A crezut că are pietre la rinichi și a aflat că e însărcinată cu tripleți

Maternitatea Filantropia, închisă aproape două săptămâni

Drama polițistului care a preluat apelul Alexandrei: I-a murit o fetiță în incendiul de la maternitatea Giulești

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși