Donald Trump i-a mulțumit lui Putin pentru reducerea corpului diplomatic american. Ulterior, el a spus că „a fost sarcastic”

12 august 2017 12:20

Donald Trump a atras atenția cu o afirmație făcută la adresa liderului de la Kremlin. Președintele american i-a mulțumit acestuia pentru că a ordonat reducerea personalului diplomatic american. Ulterior, el a afirmat că a fost sarcastic, relatează CNN.

Donald Trump a făcut aceste afirmații la finalul unei întâlniri cu secretarul de stat Rex Tillerson și ambasadorul american la ONU Nikki Haley, la reședința sa din Bedminster, New Jersey, în cadrul căreia Trump a amenințat Venezuela cu „o opțiune militară”. Șeful diplomației americane le-a spus reporterilor că SUA vor răspunde Rusiei în urma deciziei Moscovei de a reduce personalul diplomatic american, de la 1 septembrie.

Ulterior, Donald Trump a spus că vrea să îi mulţumească omologului său pentru că permite economisirea banilor americani.

„Vreau să îi mulţumesc pentru că încercăm să reducem cheltuielile şi, din punctul meu de vedere, sunt foarte mulţumit că el a concediat un număr mare de oameni”, a subliniat el.

Mai precis, el a făcut referire la anunțul făcut de Vladimir Putin la sfârșitul lunii iulie, când a spus că 755 de angajaţi vor trebui să părăsească misiunile diplomatice americane din Rusia – Ambasada de la Moscova, precum şi consulatele de la Ekaterinburg, Vladivostok şi Sankt Petersburg –  în replică la noile sancţiuni americane împotriva Moscovei. Mulţi angajaţi ar fi localnici, ceea ce înseamnă că este puţin probabil ca 755 de oameni să plece din ţară.

Declarația lui Trump a stârnit critici, în contextul în care mai multe investigaţii din SUA vizează posibila colaborare dintre echipa de campanie a lui Trump şi Rusia, pentru influenţarea alegerilor din 2016. Trump a respins, însă, aceste anchete drept o „vânătoare de vrăjitoare”. Ulterior, liderul de la Casa Albă a afirmat că a fost sarcastic când a afirmat că vrea să-i mulțumească lui Putin.


Citește și: Bucureștiul, invadat de o specie nouă de insecte: Tigrul platanului. Cum scăpam de el


Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro