Mergi direct la conținut »
Două firme de deszăpezire din Timiș au rămas fără contracte. Șeful CJT: S-a pus în pericol siguranța traficului rutier și a oamenilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Două firme de deszăpezire din Timiș au rămas fără contracte. Șeful CJT: S-a pus în pericol siguranța traficului rutier și a oamenilor

Două firme de deszăpezire din Timiș au rămas fără contracte. Șeful CJT: S-a pus în pericol siguranța traficului rutier și a oamenilor

Deși situația cu viscolul nu este atât de gravă în județul Timiș așa cum este în alte zone din țară, firmele care ar fi trebuit să se ocupe de deszăpezire nu și-au făcut treaba cum trebuie. Președintele Consiliului Județean Timiș a decis "să rupă” două contracte cu două firme. Pe străzile pe care ar fi trebuit să se intervină cu material antiderapant a avut loc un accident în urma căruia au fost rănite două persoane, între care și un copil.

De Raluca Diaconu,

Călin Dobra i-a convocat de urgență pe reprezentanții celor două firme care se ocupă cu deszăpezirea în zonele Pișchia, Cenei, Orțișoara, Carani, Aeroport Timișoara și a decis să le desfacă contractele. Între localitățile Sânandrei și Carani a avut loc un accident și au fost rănite două persoane, între care și un copil.

„Am convocat de urgență o ședință cu reprezentanții firmelor ELDICLAU și HOMESTRADE, care nu au gestionat bine zona 2, conform contractului pe care îl au cu CJ Timiș. După cum bine știți, în după-amiaza zilei de ieri (n. red. – luni) două persoane, printre care și un copil, au fost rănite, în urma unui accident produs între Sânandrei și Carani. Din datele pe care le avem, un alt accident a avut loc pe drumul care face legătura între Sânmihaiu Român și Bobda. De asemenea, mai multe mașini au alunecat și au ieșit în afara părții carosabile”, a spus șeful CJT.

Acesta a precizat că, în aceste condiții de „proastă gestionare a situației”, a dispus rezilierea contractului cu firma respectivă.

„Rezilierea se va face în două zile, timp în care CJT, conform prevederilor legale, va face demersurile pentru atribuirea, în regim de urgență, a acestor servicii către o altă societate, astfel încât să nu fie probleme cu deszăpezirea drumurilor”, a explicat șeful CJT.

Președintele Consiliului Județean Timiș susține că este inacceptabil ca pe cod galben de ninsori să fie plătit un serviciu care nu este oferit.

„Se pare că primii fulgi de nea au fost suficienți pentru a ne edifica în privința competenței unor firme care trebuiau să presteze un serviciu în folosul cetățenilor, dar în practică au fost depășiți total de situație. Mai grav este că în acest mod s-a pus în pericol siguranța traficului rutier și securitatea oamenilor”, a mai precizat Dobra.

Societățile comerciale ELDICLAU SRL și HOMESTRADE SRL se ocupau de deszăpezire în zona 2 a județului Timiș: Pișchia, Cenei, Orțișoara, Carani, Aeroport Timișoara.

Citește și: Cod portocaliu de ninsori, viscol și ger în România. Autostrada Soarelui este în continuare închisă

Close
Închide
  Close