Mergi direct la conținut »
Două persoane arestate în cazul drogului zombie din Câmpia Turzii. Substanțele seamănă cu celebrele "spices"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Două persoane arestate în cazul drogului zombie din Câmpia Turzii. Substanțele seamănă cu celebrele "spices"

Două persoane arestate în cazul drogului zombie din Câmpia Turzii. Substanțele seamănă cu celebrele „spices”

Polițiștii din Cluj au arestat două persoane după ce mai mulți tineri au fost filmați în agonie din cauza unui nou drog numit zombie.

De Raluca Diaconu,

Unul dintre arestații preventiv pentru 30 de zile este cel poreclit Baghera, supranumit „lordul drogului Zombie”.

Specialiștii susțin că drogurile confiscate seamănă cu celebrele „spices”, fiind chimicale bazate pe „cannabinoid” sintetic.

Ancheta în acest caz a fost declanșată la începutul anului 2018, iar acum oamenii legii au ridicat din casele suspecților aproape 20 de grame de substanțe psihoactive.

Miercuri, polițiștii au făcut percheziții la trei suspecți, cu vârste între 24 și 39 de ani, din Cluj-Napoca și Câmpia Turzii, județul Cluj. Au ridicat aproape 20 de grame de substanțe psihoactive, telefoane mobile, un cântar și instrumente de consum.

„Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi procurat, pus în vânzare, comercializat și oferit pentru consum substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit aproximativ 20 de grame de substanțe psihoactive, mai multe pungi tip zyp-lock goale, două cântare, un grinder, laptopuri și telefoane mobile. Au fost arestate preventiv pentru 30 de zile două persoane și vor fi audiate în calitate de martor mai multe persoane”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Ludovic Orban anunță concedieri masive și interzicerea cumulului pensiei cu salariul
Recomandări

Ludovic Orban anunță concedieri masive și interzicerea cumulului pensiei cu salariul

Cei doi arestați sunt acuzați de trafic de droguri de risc și de mare risc și de efectuare de operațiuni cu substanțe psihoactive. Ei au vândut drogurile în special minorilor.

Drogurile confiscate seamănă cu celebrele „spices”

Substanțele descoperite în casele suspecților vor fi expertizate. Anchetatorii nu au reușit încă să numească drogul respectiv. Potrivit unui comunicat DIICOT, se știe însă că substanțele conțin 5 F – MDMB – PICA, 5 F -MDMB-PINACA (5 – floro – ADB), FUB – AMB (AMB – FUBINACA), Isopropylphenidat, 4 – CMC (Clephedrone) etc.

Specialiștii susțin că drogurile confiscate seamănă cu celebrele „spices”, fiind chimicale bazate pe „cannabinoid” sintetic. Celebrul drog „spice”, căruia i se mai zice, pe site-urile de specialitate, și „zombie”, a făcut prăpăd în Europa și America de Nord.

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!
Recomandări

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!

„Spice nu este un singur compus, ci o mixtură de chimicale, făcută în laborator, creată pentru a reproduce efectele celebrei substanțe psihoactive care se găsește în marijuana, THC –  tetrahydrocannabinol. Chimicalele din spice se prind de aceiași receptori din creier ca și THC din marijuana, doar că efectul este de 100 de ori mai puternic și produce efecte sălbatice diferite în comparație cu marijuana”, scrie highsnobiety.com.

„Spice” este interzis în USA din 2013 și în UK din 2016.

Citește și:

Primele semne ale unei noi crize economice mondiale. Sfaturi de la specialiști: ”Reduceți cheltuielile inutile și puneți bani deoparte!”

Close
Închide
  Close