Mergi direct la conținut »
Dragnea, despre modificările la Codul Penal, care l-ar avantaja: ”Credeți că mă lasă ăștia să scap?”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea, despre modificările la Codul Penal, care l-ar avantaja: ”Credeți că mă lasă ăștia să scap?”

Dragnea, despre modificările la Codul Penal, care l-ar avantaja: ”Credeți că mă lasă ăștia să scap?”

Dragnea, despre modificările la Codul Penal, care l-ar avantaja: ”Credeți că mă lasă ăștia să scap?”, a spus lidrul PSD, marți, la Parlament. El s-a declarat nemulțumit că nu a văzut reacții în legătură cu abuzurile din justiție.

De Valentina Postelnicu,

”Despre Codul Penal nu mai vreau să vorbesc. Concluzia mea e una singură: indiferent ce am spus eu sau colegii, fiecare a rămas la părerea lui. Știți ce nu am văzut eu la voi? Reacții în legătură cu abuzuri, cu decizii luate de instanță fără să se țină cont de deciziile CCR”, a spus Dragnea.

El a făcut comentat situația sa din justiție, mai precis condamnarea în primă instanță, la trei ani și jumătat de închisoare, pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

„Credeți că ăștia mă lasă să scap?”, a spus Dragnea.

La rândul lui, Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că modificarea Codului penal oricând va aduce controverse. 

”E bine că există controverse, pentru că trăim într-o societate democratică. Având experiența privind funcționarea Codurilor și deciziile CCR, practicile europene în materie, deciziile CEDO, recomandările Comisiei de la Veneția aceste măsuri sunt absolut necesare. Convingerea mea este că există o nevoie de a schimba în acest moment filosofia Codurilor penale. Se pune mai mare accent pe recuperarea prejudiciilor pentru că trimiterea în închisoare a celor vinovați nu rezolvă problema. Nu politica punitivă este cea care rezolvă problemele. Aceste modificări vor ajuta ca abuzurile și excesele din ultimii ani, din cauza cărora mulți oameni nevinovați au ajuns să fie condamnați, să fie eliminate”, a spus Tăriceanu.

Close
Închide
  Close