De Adrian Ilie,

„Eu mă aştept ca fiecare să nu uite de ce au fost puşi unde au fost puşi. Eu am relaţii personale cu femeia pe care o iubesc. Nu discut despre relaţii personale. O să analizăm după alegeri, pentru că nu stă nimeni să vadă asta. E un sfat pentru oricine: să nu uite pentru ce a fost pus acolo. A fost pusă acolo pentru a implementa un program de guvernare. Dacă fiecare membru al guvernului ţine minte asta, şi nu consideră că i-a crescut şi capul, atunci o să fie un ministru bun şi eficient”, a declarat Liviu Dragnea.

În ce priveşte modalitatea de schimbare a unor miniştri – remaniere sau restructurare a Guvernului – Liviu Dragnea a spus că subiectul va fi tranşat într-o viitoare şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

„Noi am susţinut cu toţii că nişte miniştri trebuie înlocuiţi. A fost o discuţie pe procedură. Aproape toată lumea i-a spus doamnei premier că Iohannis nu va da curs propunerilor. Intenţia e ca un Guvern să fie complet. În CEx va fi din nou o discuţie”, a preciyat liderul social-democraţilor.

„10-15.000 de oameni au vrut să vină la ICCJ”

Întrebat dacă vede o conexiune între data la care se va pronunţa sentinţa în dosarul său, 27 mai, şi alegerile europarlamentare, Dragnea a spus: „Am văzut că mulţi leagă sentinţa de rezultatul votului. Nu se mai feresc: se asumă că sunt decizii politice. Ar trebui să fie o decizie bazată pe probe, probe care nu există. O fi bine că am ajuns aici?”

Preşedintele PSD a afirmat că au fost circa 10-15.000 de oameni care ar fi venit la ICCJ la termenul de ieri al procesului său pentru a-şi arăta susţinerea, dar i-ar fi oprit el să vină.

„Sunt bucuros că n-au venit toţi cei care voiau să vină să mă susţină. Era vorba de 10-15.000 de oameni care voiau să vină. Am aflat şi i-am oprit, pentru că nu voiam să apară incidente. Ceilalţi sunt cei pe care îi vedem la mitinguri şi care au făcut presiune. E o presiune fără perdea şi o ameninţare la adresa judecătorilor. Mi se pare profund nelegal şi sunt acţiuni care au rolul de a influenţa Justiţia”, a conchis Dragnea.