Mergi direct la conținut »
Dragnea şi Dăncilă, atac la preşedintele Iohannis, după ce a atacat bugetul la CCR: "Calcă peste orice cadavre să îşi mai ia un nou mandat"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea şi Dăncilă, atac la preşedintele Iohannis, după ce a atacat bugetul la CCR: "Calcă peste orice cadavre să îşi mai ia un nou mandat"

Dragnea şi Dăncilă, atac la preşedintele Iohannis, după ce a atacat bugetul la CCR: „Calcă peste orice cadavre să îşi mai ia un nou mandat”

Liderul PSD Liviu Dragnea l-a atacat dur, luni, pe preşedintele Klaus Iohannis, după decizia de a ataca la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pe 2019.

De Valentina Postelnicu,

„Este clar că şi el şi liberalii sunt nişte ipocriţi. Consecinţele sunt că de la 1 martie nu se pot mări alocaţiile la copii. Deci, pentru a-şi hrăni orgoliul, pentru a arăta în continuare cât de supărat este sau cât de mult rău vrea să facă acestui guvern, face rău şi copiilor din România”, a spus Liviu Dragnea, la Parlament.

El a criticat şi afirmaţiile liberalilor, potrivit cărora Guvernul ar putea să adopte o ordonanţă pentru a mări alocaţiile pentru copii de la 1 martie.

„Ori nu ştiu nimic, ori sunt atât de mincinoşi încât nu le mai pasă de nimic. Nu se poate mări alocaţia pentru copii în condiţiile în care nu ai spaţiu bugetar creat. Prin acest atac, preşedintele Iohannis vrea să blocheze sau să amâne investiţiile din România, să amâne toate celelalte programe din educaţie şi din sănătate care sunt extrem de importante pentru români, totul pentru a mai împiedica Guvernul, pentru a mai amâna câteva măsuri foarte bune, neinteresându-l exact ce este bine pentru România, interesându-l doar campania proprie electorală. Eu, sincer, nu credeam că va utiliza acest mijloc, dar se pare că în 2019 nu mai are niciun alt obiectiv decât cu orice şi călcând peste orice cadavre să îşi mai ia un nou mandat”, a declarat liderul social-democraţilor, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Şi prim-ministrul Viorica Dăncilă a spus că afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis despre proiectul de buget pe 2019 şi decizia acestuia de a-l contesta la Curtea Constituţională reprezintă declaraţii politice.

„Pentru mine este clar – aceste declaraţii sunt declaraţii politice, sunt declaraţii de campanie electorală şi am să dau un singur exemplu: aceleaşi declaraţii erau înainte de a prelua preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Tot atunci, domnul preşedinte Iohannis spunea că nu suntem pregătiţi, că preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene va fi una mediocră şi că nu vom avea rezultate. Realitatea a infirmat acest lucru. În nici două luni, România a închis mai multe dosare decât preşedinţia austriacă în şase luni de zile. Preşedinţia austriacă a închis 53 de dosare pe tot mandatul. Până în prezent, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene deţinută de România a închis 56 de dosare. Am reuşit să închidem dosare, să mergem în trialog cu dosare foarte grele – şi mă refer la directiva Gaze sau drepturile de autor”, a declarat premierul, la Parlament.

Citeşte şi: Ospătar în România, patron de restaurant în Spania! Povestea unuia dintre cei 3,5 milioane de români din diaspora

Close
Închide
  Close